Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privința vaccinurilor

Twitter le va bloca definitiv contul persoanelor care dezinformează în mod repetat în privința vaccinurilor
scris 2 mar 2021

Platforma de social media Twitter a anunțat că intenționează să-și amplifice lupta împotriva dezinformării, inclusiv prin posibilitatea de a le bloca definitiv accesul utilizatorilor care au fost atenționați de cinci ori, informează AFP.

"Credem să acest sistem de avertismente va ajuta la educarea publicului cu privire la regulamentele noastre și la reducerea cu mai mult succes a propagării de informații potențial periculoase sau false pe Twitter, în special în cazul infracțiunilor repetate, moderate sau grave", a anunțat rețeaua socială într-un comunicat.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

În decembrie, Twitter a decis să le ceară utilizatorilor să șteargă unele informații false, în special cele care sugerează că vaccinurile sunt utilizate pentru a controla populațiile. Compania viza de asemenea dezinformările privind efectele adverse sau punerea sub semnul întrebării chiar a bolii COVID-19 și a necesității ca oamenii să se vaccineze, scrie Agerpres.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

De atunci, moderatorii societății californiene au retras peste 8.400 de tweet-uri și au notificat circa 11,5 milioane de conturi din întreaga lume.

VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică CITEȘTE ȘI VIDEO Un duplex de la nivelul superior al unui complex rezidențial nou din Brașov, cu panoramă superbă către Tâmpa și zona istorică

De acum, de la al doilea avertisment, utilizatorii își vor vedea contul blocat timp de 12 ore, iar la al patrulea avertisment blocarea va dura 7 zile. De la al cincilea avertisment, blocarea contului va fi permanentă.

Acest sistem se inspiră din cel împotriva defăimării având legătură cu alegerile și procesele civice, care a determinat Twitter să-l blocheze pe fostul președinte american Donald Trump pentru infracțiuni repetate, printre care incitare la violență și mesaje de discreditare a scrutinului prezidențial.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
conturi
coronavirus