xAI a deschis accesul la modelul lingvistic Grok

xAI a deschis accesul la modelul lingvistic Grok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mar 2024

Grok AI, modelul lingvistic dezvoltat de xAI, este acum disponibil dezvoltatorilor sub licență open-source.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Așa cum a promis Elon Musk, proprietarul xAI, săptămâna trecută, modelul lingvistic Grok a fost pus la dispoziția comunității de dezvoltatori sub licență open-source.

Grok este licențiat sub Apache License 2.0, ceea ce permite folosirea în scopuri comerciale - dezvoltatorii îl pot folosi gratuit și integra în produse pe care să le vândă.

Un consultant Meta a demisionat pentru că Instagram nu elimină conținutul dăunător vieții CITEȘTE ȘI Un consultant Meta a demisionat pentru că Instagram nu elimină conținutul dăunător vieții

xAI nu spune exact pe ce date a fost antrenat Grok, dar menționează că acesta nu este configurat pentru anumite sarcini în mod special, alegerea rămânând la dispoziția dezvoltatorilor.

Lansarea open-source a fost anunțată săptămâna trecută de Elon Musk. Până acum, Grok a fost disponibil doar abonaților X Premium+.

Grok se alătură unei liste de modele lingvistice din ce în ce mai bogate, din care fac parte LLaMa, dezvoltat de Meta, Mistral, Falcon și AI2. Chiar și Google oferă două mici modele lingvistice open-source de luna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
xai
model lingvistic
grok
elon musk