Google își îmbunătățește managerele de parole

Google își îmbunătățește managerele de parole
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 iul 2022

Managerele de parole pentru Chrome și Android primesc funcții noi și un design comun, care să simplifice utilizarea și trecerea de la unul la altul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google oferă de multă vreme două managere de parole - unul pentru smartphone-urile cu Android și unul pentru Chrome, cel din urmă oferind această funcționalitate și pe alte platforme, precum Windows și Mac.

Acum, Google s-a hotărât să ofere o alternativă mai solidă la soluțiile specializate în salvarea și protejarea datelor de logare online, precum 1Password și Bitwarden, încercând să crească nivelul de funcționalitate al propriilor servicii.

Viitorul Apple Watch robust va avea ecran și baterie mai mari CITEȘTE ȘI Viitorul Apple Watch robust va avea ecran și baterie mai mari

De departe, cea mai importantă noutate este posibilitatea adăugării manuale a datelor de logare în managerele de parole Google. Până acum, numele și parolele ajungeau să fie salvate doar după ce utilizatorul le folosea pentru a se loga pe un site.

Apoi, managerul de parole pentru Android va oferi o funcție pe care Google o numește “Touch-to-Login”. Aceasta constă într-o mică fereastră cu datele de logare afișată în partea de jos a ecranului și oferită pentru completare atunci când utilizatorul încearcă să se logheze pe un site.

În fine, Google spune că va unifica designul celor două managere de parole - pentru Chrome și Android - astfel încât acestea să aibă un aspect similar, iar utilizatorilor să le fie mai ușor când trec de la unul la altul.

Google mai este așteptat acum să anunțe și când va implementa suportul pentru logarea fără parole. În luna mai, Apple, Google și Microsoft au aderat la standardele FIDO și vor folosi datele biometrice pentru a scuti utilizatorul de introducerea sau memorarea parolelor.

Apple a fost prima care a anunțat deja că, din toamnă, Safari pentru iPhone, iPad și Mac va suporta logarea fără parole. În locul parolelor, utilizatorii se vor loga pe site-uri prin scanarea amprentei sau a feței.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
parole
android
chrome