Google lansează o versiune pentru web a aplicației de chat Allo

Google lansează o versiune pentru web a aplicației de chat Allo
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 aug 2017

Aplicația de chat Allo a celor de la Google are, în sfârșit, o versiune pentru web ce permite folosirea acesteia și pe PC-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Urmașul lui Hangouts, pe care politica confuză a celor de la Google l-a transformat într-un messenger pentru business, Allo, dispune începând de astăzi de o versiune ce poate fi accesată din browserele web pentru desktop.

Google Allo pentru web funcționează pe principii similare aplicației WhatsApp. Utilizatorii vor trebui să realizeze un așa-numit proces de împerechere între versiunea de smartphone și cea de web pentru a putea comunica cu prietenii și de la calculator.

La fel ca WhatsApp pentru web, noua versiune de Allo va presupune scanarea unui cod QR cu telefonul pentru a se face legătura dintre aplicația de smartphone și cea web, care vor funcționa sincronizate.

Bill Gates a donat acțiuni Microsoft de 4,6 miliarde dolari, cea mai mare sumă după anul 2000. Cofondatorul Microsoft rămâne cel mai bogat om din lume CITEȘTE ȘI Bill Gates a donat acțiuni Microsoft de 4,6 miliarde dolari, cea mai mare sumă după anul 2000. Cofondatorul Microsoft rămâne cel mai bogat om din lume

Google a avut grijă ca, cel puțin pentru început, să lege funcționarea noii versiuni Allo de propriile servicii. Astfel, Allo pentru web poate fi folosit doar din browser-ul Chrome, iar sincronizarea se poate face doar cu versiunea de Android a aplicației.

Însă, reprezentanții companiei promit că, la un anumit moment, versiunea web de Allo va fi disponibilă și utilizatorilor de iPhone.

Interfața versiunii pentru web a aplicației Allo presupune un design simplu, cu lista de contacte în stânga și chat-ul propriu-zis în dreapta ferestrei. Nu lipsesc funcțiile de bază ale aplicației, precum asistentul virtual Google Assistant sau suportul pentru emoji-uri și stickere.

Google Allo a fost prezentat oficial în mai 2017, cu ocazia conferinței anuale Google I/O. Ultima estimare oficială datează din decembrie 2016, când numărul utilizatorilor acestei aplicații tocmai trecuse de 10 milioane.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
allo