Google lansează prima versiune de test pentru Android 15

Google lansează prima versiune de test pentru Android 15
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 feb 2024

Dezvoltatorii, dar și utilizatorii obișnuiți interesați, pot lua deja contact cu următorul update important de Android, prin intermediul primei versiuni de test.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google a lansat prima versiunea developer preview de Android 15, o versiune dedicată în primul rând dezvoltatorilor, care pot vedea, în premieră, ce schimbări pregătește gigantul american.

Nu există, în acest moment, motive de entuziasm pentru utilizatorii finali care așteaptă schimbări notabile. Sunt doar modificări tehnice, invizibile utilizatorilor obișnuiți, și, din nou, promisiuni legate de protejarea intimității.

Google a inaugurat la Paris noul său centru dedicat inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Google a inaugurat la Paris noul său centru dedicat inteligenței artificiale

Android 15 promite o intimitate mai bună grație unui Privacy Sandbox îmbunătățit, care ar trebui să ofere o protecție mai bună împotriva malware-ului.

Printre modificările tehnice se numără update-urile pentru Dynamic Performance Framework, componentă care intermediază interacțiunea dintre aplicațiile care consumă multe resurse și sistem.

Schimbările au în vedere modul în care sunt alocare resursele acestor aplicații, cu scopul de reduce consumul de energie.

Alte câtva versiuni preview de Android 15 sunt așteptate în perioada imediat următoare, pentru ca o primă versiune beta să fie lansată undeva în primăvară.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
android 15
smartphone