VIDEO OpenAI a prezentat un model lingvistic pentru creație video

VIDEO OpenAI a prezentat un model lingvistic pentru creație video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 feb 2024

Producătorul ChatGPT are în lucru un nou model lingvistic, care poate genera clipuri video pe baza comenzilor scrise.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Noul model lingvistic text-to-video al companiei se numește Sora și promite creații video realiste de până la 60 de secunde pe baza instrucțiunilor textuale.

Sora poate crea „scene complexe cu mai multe personaje, tipuri specifice de mișcare și detalii exacte ale subiectului și fundalului” conform companiei americane.

Google a inaugurat la Paris noul său centru dedicat inteligenței artificiale CITEȘTE ȘI Google a inaugurat la Paris noul său centru dedicat inteligenței artificiale

Acesta poate înțelege modul în care obiectele „există în lumea fizică" și generează personaje care exprimă emoții convingătoare".

Pe lângă comenzile scrise, Sora mai poate genera video pornind de la o imagine statică și poate, de asemenea, să completeze cadre pentru a extinde un video existent.

Deocamdată, Sora este accesibil doar unui număr limitat de artiști și angajaților OpenAI. Aceștia din urmă evaluează încă nivelul daunelor și riscurile pe care noul model lingvistic le poate prezenta dacă ajunge să fie folosit în scopuri necinstite.

viewscnt
Afla mai multe despre
openai
sora
model lingvistic
ai