Google lucrează la o interfață optimizată pentru condus a aplicației Maps

Google lucrează la o interfață optimizată pentru condus a aplicației Maps
scris 5 oct 2020

Google Maps va oferi în curând șoferilor o interfață dedicată atunci când aplicația este folosită la volan, cu o grafică ce simplifică folosirea serviciului de ghidare și a altor aplicații în timpul condusului.

Google a început testarea unei noi interfețe grafice pentru aplicația Maps, interfață dedicată folosirii la volan a serviciului. Această nouă interfață este acum afișată unui număr redus de utilizatori, înainte de a fi lansată la nivel global.

Noul design se caracterizează prin butoanele mai mari, ce pot fi apăsate mai ușor în timpul condusului, dar și prin faptul că facilitează accesul la alte funcții ce sunt folosite frecvent la volan.

Microsoft anunță rezolvarea problemelor apărute la accesarea platformelor sale de către utilizatori CITEȘTE ȘI Microsoft anunță rezolvarea problemelor apărute la accesarea platformelor sale de către utilizatori

În partea de jos a ecranului există două butoane, unul care invocă Google Assistant, pentru comenzi vocale, iar celălalt pentru accesarea altor aplicații. Al doilea buton duce într-un meniu de unde pot fi accesate aplicații pe care șoferul le-ar putea folosi în paralel cu Google Maps, precum apeluri de voce, mesaje, muzică și podcast-uri.

Pentru muzică, există o bară specială, tot în partea de jos a ecranului, de unde șoferul poate controla procesul de redare - poate pune pauză, poate sări 30 de secunde și poate trece la următoarea melodie din playlist.

Ca și până acum, utilizatorul poate alege ce serviciu muzical preferă să folosească când navighează cu Google Maps, printre opțiuni fiind disponibile YouTube Music și Spotify.

Chiar și optimizate pentru condus, butoanele de pe ecran nu sunt cea mai bună opțiune pentru folosirea la volan a funcțiilor unui telefon. Comenzile vocale, via Google Assistant, reprezintă o opțiune mult mai sigură și mai comodă.

Nu se știe exact când va lansa Google noua interfață a aplicației Maps pentru șoferi, deocamdată aceasta aflându-se într-un stadiu destul de avansat de testare.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
navigare
auto