Google lucrează la un dispozitiv de localizare, asemănător cu AirTag

Google lucrează la un dispozitiv de localizare, asemănător cu AirTag
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 ian 2023

Producătorul Android-ului vrea să aibă propriile dispozitive de localizare și propria rețea pe baza căreia acestea să funcționeze eficient, la fel ca Apple.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung și Apple au lansat dispozitive de localizare în urmă cu mai mulți ani, iar acum Google lucrează la un produs similar, susțin surse care s-au dovedit și în trecut de încredere.

Astfel, gigantul american ar dezvolta în prezent un așa-numit tag de localizare, care la fel ca cele create de Apple și Samsung, pot fi atașate anumitor obiecte pentru ca acestea să poată fi localizate pe hartă, cu ajutorul smartphone-urilor.

Microsoft va implementa ChatGPT în Azure CITEȘTE ȘI Microsoft va implementa ChatGPT în Azure

Tag-urile Google vor suporta Fast Pair - metoda dezvoltată de Google pentru conectarea rapidă a dispozitivelor cu Bluetooth aflate în apropiere.

De asemenea, acestea vor fi dotate atât cu Bluetooth LTE, cât și cu UWV (ultra-wideband), acesta din urmă oferind o precizie mai mare în ceea ce privește localizarea obiectelor pierdute.

Produsul este dezvoltat de echipa Google Nest, care folosește numele de cod Grogu (precum micul Yoda din seria Star Wars The Mandalorian produsă de Disney) până când se va găsi un nume oficial.

În același timp, Google lucrează la o rețea proprie de localizare, pe care o numește Finder Network. Aceasta ar urma să funcționeze la fel ca rețeaua Find My a celor de la Apple, unde pot ajuta la localizare toate iPhone-urile din apropiere.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
tag localizare
android