Google mai închide un serviciu

Google mai închide un serviciu
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 apr 2024

Google One VPN, un serviciu care promitea un nivel suplimentar de securitate utilizatorilor plătitori, va fi închis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google anunță că va închide serviciul Google One VPN și nu se sfiește, de data aceasta, să recunoască că a luat decizia ca urmare a numărului mic de oameni care-l foloseau.

Lansat în octombrie 2020, Google One VPN era inițial dedicat smartphone-urilor cu Android, dar, ulterior, a ajuns să funcționeze și pe alte platforme, precum iOS, macOS și Windows.

Microsoft a expus parolele propriilor angajați CITEȘTE ȘI Microsoft a expus parolele propriilor angajați

Problemele Google în a convinge utilizatorii să-i folosească VPN-ul s-au văzut și din evoluția prețului aceștia. Dacă la început un abonament Google One cu VPN costa 10 dolari pe lună, din martie anul trecut prețul a fost drastic scăzut la 2 dolari pe lună.

Google spune că va folosi resursele eliberate de închiderea serviciului VPN pentru a se concentra pe alte servicii, care au o căutare mai mare în cadrul suitei Google One.

Compania nu a anunțat o dată exactă pentru închiderea Google One VPN, spunând doar că acest lucru va avea loc în lunile care vor veni.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
google one vpn