Google Maps dezactivează informațiile despre trafic în Ucraina

Google Maps dezactivează informațiile despre trafic în Ucraina
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 feb 2022

În urma consultărilor cu autoritățile locale, Google a decis să nu mai furnizeze informații în timp real despre traficul de pe străzile din Ucraina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

După Facebook și Twitter, Google este și el pus în situația să aducă modificări speciale pentru Ucraina produselor sale, asta după ce, deja, a oprit monetizarea mai multor canale rusești de YouTube.

Acum, în discuție este cel mai folosit serviciu de navigare din lume, Google Maps, care nu va mai afișa informațiile în timp real despre traficul de pe arterele din Ucraina.

Twitter ia măsuri în contextul războiului din Ucraina CITEȘTE ȘI Twitter ia măsuri în contextul războiului din Ucraina

Oficialii companiei spun că decizia a fost luată pentru siguranța ucrainienilor și ca s-a ajuns la aceasta după discuții cu reprezentanții autorităților locale.

În același timp și din aceleași motive, Google Maps nu va mai afișa informații despre nivelul de ocupare al magazinelor și restaurantelor din Ucraina.

Un profesor din California a depistat mișcarea trupelor rusești spre spațiul ucrainean cu mai multe ore înainte de anunțului făcut de Vladimir Putin, folosind Google Maps, unde a urmărit ceea ce serviciul credea că este un obișnuit ambuteiaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
google maps
trafic
ucraina