Google Maps lansează opțiuni de plată pentru parcare și transport în comun

Google Maps lansează opțiuni de plată pentru parcare și transport în comun
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 feb 2021

Cursa Google Maps de a deveni un serviciu omniprezent și multifuncțional într-un număr cât mai mare de domenii, de la transport, la livrarea de mâncare, continuă cu intrarea pe zona de plăți a serviciilor de transport și parcare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google anunță integrarea în Google Maps a două servicii pentru locurile de parcare: Passport și ParkMobile. Ambele servicii oferă funcții pentru găsirea și plata cu telefonul a locurilor de parcare, iar aceste funcții ajung acum să fie disponibile în Google Maps.

Pentru plata locului de parcare, utilizatorul trebuie să introducă în aplicație timpul în care l-a ocupat și prețul pe oră sau numărului aparatului de contorizare.

Microsoft lansează aplicația Office pentru iPad CITEȘTE ȘI Microsoft lansează aplicația Office pentru iPad

Funcția de plată pentru transportul în comun este integrată în funcția de ghidare din Google Maps. Atunci când utilizatorul caută o rută care presupune folosirea transportului în comun, aplicația va afișa un buton prin care poate fi achiziționat un bilet.

În ambele cazuri, plățile sunt procesate prin Google Pay, astfel că este necesar ca utilizatorul să folosească acest serviciu și să aibă adăugat un card valid.

Atât plata pentru transportul în comun, cât și cea a locurilor de parcare, sunt disponibile în acest doar în anumite regiuni din Statele Unite - acolo unde funcționează serviciile partenere. De asemenea, acestea merg doar pe Android, urmând ca, ulterior, să fie lansate și pe iPhone.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
maps
plată
parcare
transport în comun