Google Meet trece de 50 milioane de descărcări pe Android

Google Meet trece de 50 milioane de descărcări pe Android
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 mai 2020

Noua vedetă a comunicării video din aglomeratul portofoliu Google, Meet, a trecut de jumătate de miliard de download-uri din magazinul oficial de aplicații pentru Android.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pe fondul pandemiei, serviciile de comunicare, în special cele video, care au capacitatea de a primi un număr mare de utilizatori, au înregistrat o creștere fantastică. Printre acestea, a crescut spectaculos și Meet, relativ noul serviciu de comunicare video al celor de la Google.

Conform cifrelor oficiale din Play Store, Google Meet a fost până acum descărcat de peste 50 de milioane de ori. La începutul lunii martie, Meet număra 5 milioane de download-uri. A avut apoi nevoie de 20 de zile pentru a-și dubla numărul de descărcări din Play Store.

Veniturile din sectorul telecom au crescut în 2019 cu 3%, la 16,5 miliarde de lei CITEȘTE ȘI Veniturile din sectorul telecom au crescut în 2019 cu 3%, la 16,5 miliarde de lei

Numărul de download-uri nu este același lucru cu numărul de utilizatori, ceea ce înseamnă că Meet nu are și 50 de milioane de utilizatori.

Google nu a făcut cunoscut numărul de utilizatori care folosesc Meet, fiind încă un serviciu nou pe piață. În urmă cu o lună, cei de la Google spuneau, însă, că Meet adaugă 2 milioane de utilizatori noi în medie pe zi.

Meet este urmașului lui Hangouts și s-a dorit a fi la început un serviciu exclusiv pentru business. Asta până când cei de la Google s-au răzgândit și au lansat o versiune gratuită care poate fi folosită de oricine și este acum integrată în Gmail.

În varianta sa gratuită, Meet poate realiza conferințe cu până la 100 de participanți. Deocamdată nu există o limită de timp pentru această versiune, însă după 30 septembrie apelurile video gratuite nu vor putea depăși 60 de minute, ceea ce oricum este mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor obișnuiți.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
meet
video