Google Play a găzduit mai multe aplicații care furau parolele de Facebook

Google Play a găzduit mai multe aplicații care furau parolele de Facebook
scris 5 iul 2021

Experții în securitate cibernetică au descoperit în magazinul oficial de conținut pentru Android mai multe aplicații care furau parolele de Facebook ale utilizatorilor.

În ciuda faptului că se laudă frecvent cu tehnicile avansate de protecție pe care le folosește, securitatea pe care Google o oferă utilizatorilor săi care descarcă aplicații din Play Store - magazinul oficial și, teoretic, cea mai sigură sursă - rămâne cel puțin discutabilă.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Un nou incident umbrește eforturile gigantului american, după ce specialiștii firmei Dr. Web au descoperit în Google Play 9 aplicații, cu peste 5,8 milioane de download-uri, care furau parolele de Facebook ale celor care le descărcau.

Aplicațiile promiteau utilizatorilor că blochează reclamele, însă, condiția era ca aceștia să se logheze cu Facebook. Numele și parolele introduse ajungeau la dezvoltatorii aplicațiilor.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Aplicațiile în cauză se numeau Rubbish Cleaner, Inwell Fitness, Horoscope Daily, App Lock Keep, Lockit Master, Horoscope Pi, App Lock Manager. Acestea conțineau cinci variante diferite ale malware-ului Android.PWS.Facebook - numit așa tocmai pentru abilitatea de a fura parolele de Facebook.

Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților CITEȘTE ȘI Gebruder Weiss face încă un pas spre digitalizare și lansează și în România portalul myGW dedicat clienților

Aplicațiile problematice au fost eliminate din Play Store, iar Google spune că a și șters conturile dezvoltatorilor care le-au creat.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
play store
aplicații
parole
facebook