Google pregătește primul smartphone pliabil

Google pregătește primul smartphone pliabil
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2020

Linia de smartphone-uri produse de Google ar putea să includă anul viitor, alături de modelele obișnuite, un device pliabil.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși a arătat multe stângăcii în dezvoltarea propriilor smartphone-uri, de când are divizie de hardware, Google nu renunță la ideea de a produce un telefon pliabil.

Din documente interne ale diviziei care se ocupă de Android, au ieșit la iveală informații despre seria de smartphone-uri pe care Google o pregătește pentru anul viitor.

Google, inclusă în 2016 de Fiscul românesc pe lista companiilor aflate sub verificări, raportează în România un profit de puțin peste pragul modic de 1 milion de lei CITEȘTE ȘI Google, inclusă în 2016 de Fiscul românesc pe lista companiilor aflate sub verificări, raportează în România un profit de puțin peste pragul modic de 1 milion de lei

În acele documente există referiri la dispozitive care poartă numele de cod “raven”, “oriole” și “passport”.

Primele două este posibil să fie telefoanele obișnuite, care urmează să fie comercializate în seria Pixel 6. La al treilea, însă există referiri clare care arată că acesta va fi un smartphone pliabil.

Tot în documente, ca termen de lansare pentru toate aceste dispozitive, apare ultimul trimestru al anului viitor.

În altă ordine de idei, Google vrea ca până la sfârșitul lui 2021 să-și lanseze propriul smartphone pliabil.

După numeroasele probleme avute cu dispozitivele anterioare, scepticii privesc cu și mai multă neîncredere telefonul pliabil la care lucrează Google, îndoindu-se de capacitatea diviziei conduse de Rick Osterloh.

Dacă Samsung, cu toată expertiza pe care o are în dezvoltarea telefoanelor, a dat rateuri cu Galaxy Fold, încrederea este și mai mică în Google, când vine vorba de dezvoltarea unui smartphone pliabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel