Google pregătește un dispozitiv de streaming cu telecomandă și Android TV

Google pregătește un dispozitiv de streaming cu telecomandă și Android TV
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2020

Chromecast, dispozitivul de streaming simplu și ieftin al celor de la Google, urmează să devină ceva mai rafinat, mai funcțional și, foarte posibil, mai scump.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google lucrează la o nouă versiune de Chromecast, dispozitivul care, pentru câteva zeci de dolari, aducea pe televizor orice tip de conținut trimis de pe smartphone.

Doar că, viitoarea versiune nu se va mai baza atât de mult pe telefon pentru utilizare, ci se va asemăna mai mult cu televizoarele și media playerele tradiționale.

FOTO Spotify are un nou ecran principal CITEȘTE ȘI FOTO Spotify are un nou ecran principal

Asta pentru că, în primul rând, următorul Chromecast se va baza pe sistemul de operare Android TV, care este deja folosit pe device-uri precum Nvidia Shield, dar și pe diverse mărci de televizoare Smart.

Trecerea la Android TV înseamnă că utilizatorul nu mai este limitat la trimiterea de pe telefon pe televizor a conținutului, deși poate face în continuare acest lucru, dacă dorește. Însă, cu Android TV, Chromecast dobândește o platformă media complexă, cu aplicații, meniuri, jocuri și altele.

Cel mai probabil, Google va implementa și suportul pentru Google Assistant, care va permite utilizatorilor să controleze device-ul prin comenzi vocale.

Această platformă va fi completată perfect de un al doilea element cu caracter de noutate: telecomanda. Chromecast va avea o telecomandă proprie, pe care utilizatorii o vor putea folosi pentru a naviga în cadrul sistemului de operare și pentru a controla conținutul redat.

Rămâne de văzut dacă telecomanda va fi inclusă în pachet sau disponibilă separat. În funcție de acest lucru va fi stabilit și prețul de achiziție. Oricum, simpla trecere la Android TV va crește cu siguranță prețul cerut de Google pentru Chromecast.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chromecast
android tv
telecomanda