Google repară o breșă de securitate din Chrome, folosită în mod activ de hackeri

Google repară o breșă de securitate din Chrome, folosită în mod activ de hackeri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2021

Utilizatorii browser-ului Chrome sunt îndemnați să-l actualizeze de urgență sau să verifice dacă s-a făcut actualizarea automată a acestuia, actualizare ce vine cu un patch pentru o gravă problemă de securitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai nouă versiune de Chrome, cu numărul 88, reprezintă un update care trebuie instalat cât mai repede, deoarece acesta repară o vulnerabilitate despre care există dovezi că a fost exploatată de hackeri în diverse atacuri.

Rezidentă în componenta WebAssembly și în motorul de JavaScript V8, breșa de securitate permite hackerilor să ruleze cod pe calculatorul victimei. Google nu a oferit alte detalii, cum face, de exemplu, când descoperă probleme pe iPhone, ci a spus doar că hackerii știu și folosesc deja această vulnerabilitate.

Instagram lucrează la un feed vertical pentru Stories CITEȘTE ȘI Instagram lucrează la un feed vertical pentru Stories

Este posibil ca mai multe informații să fie făcute publice după o vreme, ca majoritatea utilizatorilor să aibă timp să instaleze update-ul. Asta pentru că detaliile despre vulnerabilitate ar putea duce la creșterea numărului de atacuri.

Produsele Google, inclusiv browser-ul Chrome, fac obiectul unui program de recompense, la care participă experții în securitate din toată lumea, ce descoperă și raportează probleme de acest gen.

Google plătește anual milioane de dolari pentru recompensarea celor care descoperă problemele. Doar anul trecut, suma totală a recompenselor plătite s-a ridicat la 6,7 milioane de dolari. Și, cu toate astea, unele vulnerabilități sunt descoperite abia după ce sunt folosite de hackeri.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
securitate
chrome
hackeri