Google scoate în față site-urile instituțiilor medicale care oferă facilități de telemedicină

Google scoate în față site-urile instituțiilor medicale care oferă facilități de telemedicină
scris 13 apr 2020

Infrastructurile de telemedicină vor fi mai vizibile în produsele Google, pentru a ajuta utilizatorii să acceseze servicii medicale de la distanță.

În contextul pandemiei, când în multe țări sunt permise deplasări doar în cazurile de urgență pentru alte afecțiuni decât cele legate de COVID-19, telemedicina poate juca un rol important în păstrarea stării de sănătăte.

Astfel, Google anunță că link-urile către infrastructurile de telemedicină ale instituțiilor medicale vor fi mai vizibile în paginile de rezultate ale motorului său de căutare, dar și în Google Maps, începând cu această săptămână.

Apple și Google vor colabora la crearea unei tehnologii de urmărire a contactelor, pentru a combate răspândirea coronavirusului CITEȘTE ȘI Apple și Google vor colabora la crearea unei tehnologii de urmărire a contactelor, pentru a combate răspândirea coronavirusului

Când în paginile de rezultate apare o instituție medicală ce oferă servicii de telemedicină, Google va afișa un link (Get online care), prin care utilizatorii le pot accesa rapid.

În cazul instituțiilor medicale care oferă și informații legate de COVID-19, un link către această pagină va fi, de asemenea, afișat direct în paginile de rezultate și în pagina dedicată din Google Maps.

Pentru platformele mari de telemedicină, Google va afișa un card, care va conține inclusiv informații despre prețuri. Această facilitate va debuta mai întâi în Statele Unite.

Informațiile și link-urile către site-urile de telemedicină nu vor fi afișate la căutările după COVID-19, ci la căutări mai clare, după termeni legați de afecțiuni, instituții medicale sau medicină la distanță.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
google
telemedicina