Google Search ar putea deveni mai intuitiv, folosind inteligența artificială

Google Search ar putea deveni mai intuitiv, folosind inteligența artificială
scris 5 feb 2016

Căutarea unor informații cu ajutorul motorului de căutare Google ar putea deveni mai intuitivă, integrând inteligența artificială și tehnici de “deep learning“ (învățare profundă), potrivit CNBC.

Google a anunțat recent că îl va numi pe John Giannandrea, directorul departamentului de inteligență artificială, la conducerea diviziei destinată căutării pe Internet, având în vedere că Amit Singhal, care ocupă în prezent această funcție, se va pensiona luna viitoare.

Google a refuzat să facă alte comentarii cu privire la această mutare, dar informațiile anterioare sugerează că gigantul intenționează să integreze tot mai mult inteligența artificială în produsele clasice.

Google a vândut 5 milioane de dispozitive VR până în prezent CITEȘTE ȘI Google a vândut 5 milioane de dispozitive VR până în prezent

 “În ultimul timp, inteligența artificială joacă un rol din ce în ce mai important. Credem că vom asista la ceva măreț, la ceva nou și semnificativ”, a declarat Giannandrea, în urmă cu câteva luni.

Anterior, site-urile de specialitate au vehiculat că Google va lansa o aplicație de chat inteligentă, care va oferi, pe lângă funcțiile clasice de chat, răspunsuri la întrebările utilizatorilor. Cel mai probabil aceasta va folosi inteligența artificială pentru a înțelege și a răspunde cât mai precis întrebărilor venite din partea utilizatorilor.

Deși Google nu a comentat informația, se pare că aplicația este deja în lucru de mai bine de un an, urmând să fie o combinație între chat și un motor de căutare inteligent (care poate răspunde la întrebări complexe, formulate natural), dar nu se știe deocamdată când va fi lansată.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ai
inteligenta artificiala
deep learning
machine learning
google search
motor de cautare
giannandrea