Google trebuie să plătească o sancțiune pentru comportament incorect într-un proces civil din California

Google trebuie să plătească o sancțiune pentru comportament incorect într-un proces civil din California
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 iul 2022

Un judecător din SUA a ordonat Google, divizie a grupului Alphabet, să plătească peste 971.000 de dolari, reprezentând comisioane și costuri juridice, ca penalizare pentru comportament incorect într-un proces privind confidențialitatea, în instanța federală din California, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Avocații reclamanților de la Boies Schiller Flexner și alte firme au solicitat mai mult de 1 milion de dolari, reprezentând comisioane și costuri, după ce judecătorul american Susan van Keulen de la tribunalul federal din San Jose, California, a constatat în luna mai că Google nu a prezentat în timp util unele probe, scrie News.ro.

VIDEO&FOTO Primul automobil din istorie lansat simultan în patru versiuni de caroserie CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Primul automobil din istorie lansat simultan în patru versiuni de caroserie

Procesul de 5 miliarde de dolari, intentat în 2020, susține că Google a urmărit ilegal datele utilizatorilor săi în timp ce aceștia foloseau browserele companiei în mod privat sau ”incognito”.

Google a negat răspunderea.

Sancțiunile au rezultat din ”neidentificarea în timp util a martorilor, a documentelor suplimentare și a surselor de date relevante pentru acest litigiu”, a scris van Keulen într-un ordin anterior.

Datele de facturare depuse luna trecută au arătat că avocatul David Boies, fondatorul Boies Schiller, percepe 1.950 de dolari pe oră. Boies a cerut compensații pentru 49 de ore, sau aproximativ 96.000 de dolari.

Avocații Google ai firmei Quinn Emanuel au pus sub semnul întrebării includerea lui Boies în cererea de plată, spunând că reclamanții nu au oferit ”o justificare pentru decizia lor de a-l pune pe David Boies la curent, pentru a argumenta problemele complexe din moțiunea de sancțiuni”.

Ei au mai spus că tarifele orare ale lui Boies sunt ”semnificativ mai mari” decât ale altor avocați bine versați în caz.

Boies nu a răspuns imediat unui mesaj vineri, în care I se cereau comentarii. Într-o declarație prin intermediul unui purtător de cuvânt, Boies a spus că ”sancțiunile sunt grave, așa cum ar trebui să fie, având în vedere conduita greșită gravă a Google”.

Un avocat al Google de la Quinn Emanuel, Andrew Schapiro, a declarat într-un comunicat că reclamanții ”cer sancțiuni extreme și, la sfârșitul zilei, primesc o plată parțială a facturii lor umflate, pentru timpul pe care l-au dedicat depunerii moțiunii."

Un reprezentant de la Google nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

Judecătorul a redus compensațiile cerute de reclamanți cu aproximativ 75.000 de dolari, după ce a dedus sume de la avocații care au facturat sub 10 ore pentru chestiuni legate de procedura de sancțiuni.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
sanctiune
proces