Google va aduce jocurile de Android pe Windows

Google va aduce jocurile de Android pe Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 dec 2021

Google va lansa o aplicație nativă pentru Windows, care va permite rularea jocurilor de Android pe laptopurile și PC-urile care folosesc sistemul de operare Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii sistemelor cu Windows vor avea, în curând, o nouă soluție la dispoziție pentru a rula pe PC-uri conținut creat pentru Android - jocuri, în acest caz concret. Viitoarea soluția va fi dezvoltată chiar de Google.

Gigantul american a anunțat că lucrează la o aplicație nativă Google Play Games pentru Windows. Prin intermediul acesteia, jocurile de Android vor putea fi rulate pe Windows 10 și versiunile mai noi.

iOS 15.2 va arăta ce componente și din ce surse au fost schimbate la un iPhone CITEȘTE ȘI iOS 15.2 va arăta ce componente și din ce surse au fost schimbate la un iPhone

Deocamdată, Google arată doar o captură de ecran pentru a ne face o idee despre experiența pe care aplicația nativă Google Play Games o va oferi pe Windows de anul viitor, când compania americană își propune să o lanseze.

Google ține să menționeze că a dezvoltă singur aplicația Google Play Games, fără a colabora cu Microsoft pentru asta. Microsoft are deja o înțelegere cu Amazon, prin care aplicațiile și jocurile de Android pot fi instalate pe Windows din magazinul de aplicații Amazon.

Soluția creată de Microsoft cu Amazon este doar pentru Windows 11 și doar pentru conținutul disponibill în magazinul Amazon. Google pe de altă parte, vizează și Windows 10 și va pune la dispoziția utilizatorilor toate jocurile disponibile în magazinul oficial de aplicații pentru Android.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
jocuri
android
windows