Google va afișa context alături de imagini în motorul specific de căutare

Google va afișa context alături de imagini în motorul specific de căutare
scris 9 iul 2020

Imaginile selectate de utilizatori în secțiunea dedicată căutării imaginilor din Google vor fi însoțite pe viitor de anumite descrieri, care vor oferi informații despre elementele din fotografii.

Google va începe să afișeze informații despre imaginile la care utilizatorii ajung în cadrul secțiunii dedicate special imaginilor din motorul de căutare al companiei. Va face acest lucru folosind ca sursă Knowledge Graph și apelând la un AI pentru a corela cele două elemente.

Knowledge Graph este baza de date pe care Google a creat-o copiind pur și simplu informații de pe site-urile indexate, site-uri precum Wikipedia și altele. Din 2012, când a fost lansată, această bază de date a fost răspunzătoare pentru informațiile afișate de Google la unele căutări într-un chenar din partea dreaptă a paginilor.

Programul Apple pentru furnizorii de reparații independenți, lansat și în România CITEȘTE ȘI Programul Apple pentru furnizorii de reparații independenți, lansat și în România

Aceeași bază de date va fi folosită în viitorul apropiat ca sursă pentru crearea unui context explicativ dedicat imaginilor din secțiunea Google Images. Acest context va fi afișat alături de imagini în care apar oameni, clădiri sau alte elemente despre care știe Knowledge Graph.

Google va face legătura dintre elementele din imagini și cele din baza de date folosind două semnale. În primul rând, un algoritm de deep learning va analiza și încerca să identifice ceea ce “vede” în imagini.

În al doilea rând, legătura stabilită de algoritm va fi verificată și confirmată cu ajutorul informațiilor găsite în pagina din care face parte imaginea. Astfel, Google va identifica oameni și alte elemente din fotografii, urmând să ofere un scurt context despre acestea alături de imagini.

În principiu, Google folosește tehnologia pentru a extrage date de pe alte site-uri, precum cele de știri, pe care nu vrea să le plătească pentru informații, și folosește acele informații pentru a crește funcționalitatea propriilor produse.

Pentru început, contextul va fi afișat doar pentru număr redus de imagini, doar pe telefoanele mobile și doar în Statele Unite. Bineînțeles că noua facilitate va fi extinsă, însă nu se știe deocamdată când.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
imagini