Google va avea propriul program de „self repair”

Google va avea propriul program de „self repair”
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 apr 2022

La fel ca Apple și Samsung, Google le va vinde utilizatorilor tot ce au nevoie pentru a-și repara singuri smartphone-urile în cazul unei defecțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Google este al treilea mare producător de smartphone-uri care va avea un așa-zis program de „self repair” - prin care utilizatorii cumpără de la producător ceea ce au nevoie pentru a-și repara singuri dispozitivele mobile.

La fel ca Samsung, Google a semnat un parteneriat un iFixit, prin care va vinde componentele necesare pentru reparații. Apple, pe de altă parte, se va ocupa singură de întreaga operațiune.

Reputația Samsung a fost afectată de limitarea performanțelor smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Reputația Samsung a fost afectată de limitarea performanțelor smartphone-urilor

Google va vinde camere, ecrane, baterii și alte componente pentru toate smartphone-urile pe care le-a lansat începând cu 2017, adică de la Pixel 2 încoace.

Asta înseamnă că, spre deosebire de Samsung, care are în vedere doar anumite telefoane lansate în ultimii doi ani, Google va vinde componente pentru smartphone-uri mai vechi, care, foarte posibil, chiar au nevoie de reparații.

Programul de reparații Google va fi disponibil în mai multe regiuni din lume, inclusiv în țările din Europa unde telefoanele Pixel se vinde oficial (adică nu și România).

Producătorii de smartphone-uri se înghesuie să adopte moda „self repair” intuind că, în cazul în care nu simplifică procesul de reparații, vor fi penalizate de autorități în anumite regiuni ale lumii.

Deja în Europa, Comisia Europeană a făcut mai multe propuneri din sfera „Right to repair”, care-și propune să faciliteze consumatorilor repararea electronicelor ale căror producători încearcă să-i forțeze să le înlocuiască cumpărând altele noi.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
pixel
reparatii„self repair”