Google va include o facilitate pentru verificarea parolelor în Chrome

Google va include o facilitate pentru verificarea parolelor în Chrome
scris 15 oct 2019

Chrome, cel mai folosit browser web la ora actuală, va oferi utilizatorilor o funcție prin care aceștia pot verifica cât de bune sunt parolele pe care le folosesc și dacă acestea au fost cumva compromise în urma unui atac cibernetic.

La începutul acestui an, Google a lansat Password Checkup, o extensie pentru Chrome cu care utilizatorii își pot verifica parolele - dacă acestea sunt suficient de puternice pentru a nu fi aflate rapid în urma unui atac “brute force” și dacă acestea au fost aflate de hackeri în urma unui atac asupra serverelor unuia dintre serviciile online pe care le folosesc.

Acum, Google anunță că aceste funcții vor fi disponibile în mod implicit în browser tuturor utilizatorilor, nu doar celor 650.000 de oameni care au instalat extensia Password Checkup.

Google spune că un astfel de instrument trebuie să existe într-un browser din cauza amplorii pe care au luat-o în ultimii ani atacurile cibernetice.

Safari trimite date către Tencent CITEȘTE ȘI Safari trimite date către Tencent

Google nu spune, dar nu este un secret, că un alt motiv pentru care acest instrument trebuie să existe vine din inabilitatea naturală a oamenilor de a-și alege parole complexe, care sunt greu de spart și greu de memorat.

Parole precum “abc123” sau “password” sunt în continuare foarte folosite de mulți oameni și foarte ușor de spart.

Google are o funcție similară de verificare a parolelor legată de contul utilizatorilor săi și disponibilă la adresa passwords.google.com. Aici, utilizatorul trebuie doar să apese link-ul “Check passwords” pentru a iniția o verificare a parolelor salvate în Chrome și disponibile în propriul cont Google.

Google a lansat recent o altă facilitate legată de parole, anume posibilitate generării automate a unor parole complexe. Aceasta apare automat atunci când utilizatorul își creează un cont online nou și propune salvarea parolei generate, care este dificil de ținut minte, în contul Google.

Din contul Google, orice parolă salvată, inclusiv parolele complexe generate automat, pot fi completate tot automat pe orice dispozitiv pe care se folosește același cont Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
chrome
parole