Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj

Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 14 oct 2019

Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing la nivel global, a achiziționat furnizorul de aplicații software Pitech Plus din Cluj-Napoca, controlat până astăzi de Bogdan Herea-Buzatu, un business anul trecut de 9 milioane euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

ULTIMA ORĂ Nouriel Roubini, "Dr. Doom", vine în România. Detalii AICI

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Grupul este deținut, din 2016, de echipa sa de management și de fondul american de investiții KKR. În prezent, Webhelp se află în faza finală a tranzacției cu GBL (Groupe Bruxelles Lambert), în calitate de nou acționar, ce urmează să înlocuiască KKR.

La începutul anului, după un an 2018 în care a confirmat tendința generală de creștere a grupului, cu o majorare a cifrei de afaceri locale cu 2 milioane de euro, Webhelp România a anunțat că își va extinde operațiunile în acest an și se va concentra și pe achiziția unei companii ce va completa paleta de servicii furnizate în acest moment. 

EXCLUSIV Fiul lui Antonie Iorgovan a subînchiriat celebrul bloc al Federației Ruse din Piața Charles de Gaulle de la Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei, și controversatul om de afaceri Boris Golovin CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Fiul lui Antonie Iorgovan a subînchiriat celebrul bloc al Federației Ruse din Piața Charles de Gaulle de la Horia Bejan, fost director în Ministerul Economiei, și controversatul om de afaceri Boris Golovin

“Urmărim să ne acompaniem clienții printr-o ofertă 360, care poate servi toate departamentele, de la marketing și financiar, la customer service etc”, spunea Raluca Leonte, CEO WebHelp România.

PitechPlus își va păstra actuala structură de management, astfel că Bogdan Herea, fondatorul, va rămâne la conducerea companiei.

Tranzacție: Grupul francez Webhelp, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de outsourcing, cumpără o companie din Cluj

În prezent, Webhelp România are circa 2.000 de angajați și este prezentă în patru orașe (București, Ploiești, Galați și Iași). Portofoliul de clienți ai filialei locale include companii precum Samsung, Sephora, Bouygues Telecom, Orange, Vodafone, NN și Eurostar.  

Webhelp România a semnat la mijlocul anului trecut pentru extinderea suprafeței închiriate în clădirea de birouri Moldova Center din Iași, ajungând astfel la o suprafață totală de 2.600 metri pătrați. Totodată, compania și-a consolidat operațiunile din București, în Premium Plaza, atingând o suprafață totală închiriată de aproximativ 5.000 metri pătrați. 

La 18 ani de la înființare, grupul francez Webhelp a intrat în Top 10 mondial furnizori de servicii BPO, cu 140 centre de operațiuni în 35 de țări și peste 50.000 de angajați.

Compania a inaugurat, anul trecut, 11 noi centre de operațiuni și a fuzionat și achiziționat șase noi companii (IQ-to-Link, Runway, OEE, Technofix, Meddomed & Meded, Sellbytel).

EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați CITEȘTE ȘI EXCLUSIV CONFIRMARE Gheorghe Iaciu pregătește vânzarea Expo Market Doraly, deținut cu unul din cele mai mari grupuri financiare: Evaluare peste 110 milioane euro. Pe piață - investitori locali posibil interesați

Grupul Webhelp furnizează, la nivel global, servicii dedicate relațiilor cu clienții pentru peste 600 de companii, lideri în domenii de activitate precum telecom, retail, călătorii, modă, auto, logistică sau comerț electronic. Amazon, Easy Jet, Bouygues Telecom, Vodafone sau Marc Jacobs.

Grupul a avut anul trecut o cifră de afaceri de 1,4 miliarde de euro, având circa 50.000 de angajați în peste 140 de centre de operațiuni din 36 de țări. Grupul și-a stabilit ca obiectiv să devină lider global în industrie. 

Furnizorul de aplicații software Pitech Plus din Cluj-Napoca a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 9 milioane de euro, în creștere cu 20% față de 2017, cu un profit net de 6,1 milioane lei, și și-a anunțat extinderea în țările scandinave, după o creștere semnificativă a activității din Marea Britanie.

PitechPlus țintește o cifră de afaceri de 11 milioane de euro în acest an, păstrând aceeași rată de profit ca și în 2018. 

Compania și-a axat activitatea în 2018 pe 5 direcții: vânzări online, soluții pentru industria ospitalieră, soluții digitale pentru domeniile financiar și asigurări, soluții pentru segmentele auto și mobilitate urbană  și divertisment, în 2019 urmând să adauge două noi tipuri de servicii în portofoliu: transformare și automatizare de business și managementul aplicațiilor.

PitechPlus are în prezent o echipă de circa 270 de angajați în centrele de dezvoltare din Cluj-Napoca și Târgu-Mureș din care coordonează toată activitatea la nivel internațional.

EXCLUSIV Românii cumpără anual ceasuri de 80 milioane de euro. \ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Românii cumpără anual ceasuri de 80 milioane de euro. "Există o reținere în a cumpăra ceasuri online". Clujul - dinamică accelerată

În prezent, PitechPlus, companie fondată în 2006, își desfășoară activitatea exclusiv pentru piețele din Franța, Elveția, Germania, Marea Britanie, Statele Unite și Belgia, urmând ca anul viitor să își extindă activitatea pe piețele scandinave, dar și în România,

Anul trecut, compania a finalizat achiziția MindMagnet, unul dintre principalii furnizori de soluții Magento din România, adăugând astfel o nouă funcție de consultanță și management de proiect cu expertiza complementară a platformei pentru ecommerce Magento.

PitechPlus are 36 de clienți din industrii precum auto, comerț, energie, sectorul guvernamental și bancar. Compania vizează creșterea numărului de clienți, diversificarea portofoliului prin adăugarea de noi arii de expertiză fiind una dintre principalele direcții strategice ale PitechPlus pentru anul 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
outsourcing
webhelp