Google vrea să impună un program de certificare pentru smartphone-urile de gaming

Google vrea să impună un program de certificare pentru smartphone-urile de gaming
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 10 oct 2019

Producătorii își vor mai putea promova telefoanele ca fiind de gaming doar dacă îndeplinesc un set minim de condiții.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O serie de documente interne obținute de XDA Developers arată intenția celor de la Google de a stabili un program de certificare pentru smartphone-urile de gaming. Certificarea ar obliga producătorii să îndeplinească anumite condiții și ar garanta clienților o experiență pozitivă în ceea ce privește jocurile mobile.

Conform documentelor interne, specificațiile tehnice ale telefoanelor trebuie să fie la un nivel suficient de mare pentru a nu reduce automat performanța în jocuri, a nu opri vreunul din nucleele procesorului sau alte comportamente care ar compromite experiența gamerilor.

Astfel, printre condițiile descoperite în documentele Google se numără suportul pentru versiunea 1.1 a API-ului Vulkan Graphics și alocarea a cel puțin 2,3 GB memorie RAM pentru un joc. A doua condiție înseamnă practic că telefonul trebuie să aibă cât mai mult RAM.

PlayStation 5 va fi lansat în ultima parte a anului viitor CITEȘTE ȘI PlayStation 5 va fi lansat în ultima parte a anului viitor

Jocurile mobile sunt cea populară categorie de conținut pentru telefoane, aducând dezvoltatorilor venituri mult mai mari decât orice altă categorie de aplicații.

Anul trecut, jocurile mobile au generat venituri aproape la fel de mari care jocurile pentru console și PC.

Dorința producătorilor de a capitaliza acest trend și din punct de vedere hardware este firească în aceste condiții. La fel de firească este și intenția Google de a evita ca orice telefon să poată fi promovat ca fiind de gaming.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
gaming
jocuri