Grupul francez Asmodee a început discuții pentru achiziționarea ADC Blackfire Entertainment, prezent și în România

Grupul francez Asmodee a început discuții pentru achiziționarea ADC Blackfire Entertainment, prezent și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2018

Grupul francez Asmodee, unul dintre cei mai mari jucători, la nivel global, în producția și distribuția de jocuri, în portofoliul căruia se află și jocul Catan, a anunțat că a inițiat discuții pentru achiziția distribuitorului de jucării ADC Blackfire Entertainment, prezent și în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sinergia dintre catalogul Asmodee și operațiunile Blackfire în Cehia și România creează o mare oportunitate de a îmbunătăți distribuția de jocuri, de la studiourile Asmodee Group și de la toți partenerii Asmodee, direct pe aceste piețe”, a anunțat compania.

Cele două grupuri au lucrat împreună o lungă perioadă de timp, iar achiziția va permite ambelor părți să-și întărească prezența în Europa, consideră directorul general al grupului Asmodee, Stéphane Carville, potrivit News.ro.

Tranzacție: Bitdefender cumpără o companie olandeză. Prima achiziție legată de tehnologie în cei 17 ani de activitate ai Bitdefender CITEȘTE ȘI Tranzacție: Bitdefender cumpără o companie olandeză. Prima achiziție legată de tehnologie în cei 17 ani de activitate ai Bitdefender

”Am lucrat împreună ca și parteneri o lungă perioadă de timp. Întotdeauna am împărtășit aceleași pasiuni pentru a oferi publicului larg jocuri și experiențe de divertisment. Astăzi, combinația echipelor experimentate și profesioniste ale Asmodee și Blackfire ne va permite să ne întărim operațiunile și prezența în Europa. Obiectivul nostru principal este acela de a oferi în permanență cele mai bune produse și servicii comunităților, consumatorilor și partenerilor noștri”, a declarat Stéphane Carville.

În câțiva ani, Blackfire a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de jucării și jocuri din România, consideră directorul general al Blackfire România, Loredana Orzață.

”Sunt încântată că în doar câțiva ani, Blackfire România, cea mai tânără divizie a noastră a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de jucării și jocuri din România și partener preferențial pentru marii producători și licențiatori. Această fuziune va genera sinergii importante și va aduce beneficii anii ce vor urma”, a declarat Loredana Orzață.

Cele mai cunoscute titluri ale Asmodee, fie publicate, fie distribuite în numele unor parteneri cheie de publicare, includ Catan, Ticket to Ride, Splendor, Dobble / Spot it !, Star Wars: X-Wing, 7 Wonders, Dixit, Takenoko, Abis, Timeline, Jungle Speed, The Werewolves of Miller’s Hollow. În anumite țări europene, Asmodee distribuie și cărți de joc colectibile, precum Pokémon, Magic, Yu-Gi-Oh!

Blackfire ADC Blackfire Entertainment este distribuitor paneuropean cu sucursale în Germania, Republica Cehă și România. În România, compania a înregistrat anul trecut venituri totale de 17,35 milioane de lei (3,8 milioane de euro).

În portofoliul Blackfire se regăsesc produse de la companii precum Hasbro, The Pokemon Company, Konami, Disney, Nickelodeon, Cartoon Network, Giochi Preziosi, Rainbow, Jazzwares, Funko, Moose, IMC și Asmodee.

viewscnt
Afla mai multe despre
adc blackfire entertainment
asmodee