GTS Telecom investește 3 milioane de euro pentru dezvoltarea centrelor de date

GTS Telecom investește 3 milioane de euro pentru dezvoltarea centrelor de date

Răzvan Stoica

Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2021

GTS Telecom, unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România, va investi peste 3 milioane de euro în 2021 pentru consolidarea centrelor sale de date și Cloud și pentru diversificarea portofoliului de tehnologii de ultimă generație, a anunțat compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investițiile anunțate de GTS Telecom, membră a grupului Deutsche Telekom AG, sunt direcționate pentru consolidarea infrastructurii, extinderea celor două centre de date și platforme Cloud, precum și pentru integrarea unor noi tehnologii din zona de Cloud, securitate sau soluții de software, scrie News.ro.

Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri CITEȘTE ȘI Cum să reîmprospătezi online aerul și...cifra de afaceri

“Investiția totală de 3 milioane de euro este alocată pentru consolidarea, optimizarea și extinderea celor două centre de date proprii, localizate în București și Cluj-Napoca, a rețelei de transport și a platformelor de Cloud, pentru a asigura menținerea nivelului ridicat de calitate al serviciului și a susține diversificarea portofoliului cu noi tehnologii axate pe securitate și date”, se arată în comunicat.

În 2020, GTS Telecom a încheiat anul cu o evoluție financiară pozitivă marcând o creștere de peste 170% a cererii de soluții de securitate, respectiv de 30% a serviciilor susținute de centrele de date și platformele Cloud față de anul precedent.

Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II) CITEȘTE ȘI Viața angajaților și a companiilor în pandemie: O experiență povestită prin ochii consultanței, cu liderii PwC (II)

„În fiecare an, alocăm investiții importante în dezvoltarea rețelei GTS Telecom, pentru a menține standardele de performanță ridicate pe care clienții noștri le așteaptă. Avem infrastructura, expertiza tehnică si disponibilitatea de a deveni pentru partenerii noștri un one-stop-shop pentru servicii integrate de IT&C”, a declarat directorUL general al GTS Telecom, Răzvan Stoica.

Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer CITEȘTE ȘI Studiu EY: Companiile raportează scăderi ale cifrei de afaceri, însă doar 19% și-au revizuit politica de prețuri de transfer

GTS este unul dintre principalii furnizori de servicii IT&C din România. Compania furnizează servicii naționale și internaționale, tip Cloud, colocare, backup și Disaster-Recovery în centrele de date proprii din București și Cluj, servicii de date, voce, acces internet și anti-DDoS. Compania administrează o rețea extinsă de Ethernet și MPLS, bazată pe o infrastructură solidă de fibră optică. În iunie 2014, GTS Telecom a fost achiziționată de Deutsche Telekom, ca parte din grupului GTS Central Europe, compania continuând să opereze independent în România. Compania numără aproximativ 130 de angajați și are sediul central în București.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
gts telecom
centre de date