Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcția rețelelor 5G fără Huawei

Guvernul britanic a cerut sprijinul Japoniei pentru construcția rețelelor 5G fără Huawei
scris 20 iul 2020

Guvernul britanic a solicitat sprijinul Japoniei pentru construcția rețelelor 5G fără grupul chinez Huawei Technologies, a relatat duminică publicația japoneză Nikkei, acesta fiind un nou pas pentru găsirea unor furnizori alternativi, pe fondul unui război comercial și de securitate între Statele Unite și China, relatează Reuters.

Marea Britanie a menționat companiile NEC și Fujitsu ca posibili furnizori alternativi la Huawei, potrivit publicației japoneze, care nu a menționat sursa informației, arată news.ro.

Oficialii britanici s-au întâlnit joi cu omologii lor japonezi, la două zile după ce Marea Britanie a decis ca echipamentele Huawei să fie eliminate din rețelele 5G până la sfârșitul anului 2027, a relatat Nikkei.

FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute CITEȘTE ȘI FOTO Oppo a dezvoltat un încărcător care alimentează 100% un smartphone în 20 de minute

În timp ce Marea Britanie se pregătește să iasă din Uniunea Europeană, temerile legate de securitate l-au obligat pe premierul Johnson să aleagă între Statele Unite și China, cântărind între o alianță de importanță majoră și investiții de miliarde de dolari.

Potrivit Nikkei, discuțiile cu Japonia reflectă efortul britanic de a atrage furnizpri de echipamente noi pentru a stimula concurența și a reduce costurile suportate de operatorii wireless.

Ambasada britanică la Tokyo și Fujitsu nu au răspuns imediat solicitărilor de comantarii.

Secretariatul guvernului japonez și NEC nu au răspuns apelurilor telefonice.

Huawei  și Ministerul de Externe din China nu au comentat imediat.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
japonia