Guvernul Statelor Unite restricționează exportul de software pentru inteligență artificială

Guvernul Statelor Unite restricționează exportul de software pentru inteligență artificială
scris 4 ian 2020

Guvernul Statelor Unite va restricționa exportul de software pentru inteligență artificială, de săptămâna viitoare, în cadrul politicii de protejare a tehnologiilor sensibile de puteri rivale precum China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit unei reglementări noi care va intra în vigoare luni, companiile care exportă anumite tipuri de softuri destinate imagisticii geospațiale din Statele Unite trebuie să solicite licență pentru a o trimite în străinătate, excepție făcând livrările către Canada, scrie News.ro.

Românca Angela Crețu - numită CEO al Avon, producătorul american de cosmetice, parfumuri și bijuterii cumpărat de compania braziliană Natura Cosmeticos CITEȘTE ȘI Românca Angela Crețu - numită CEO al Avon, producătorul american de cosmetice, parfumuri și bijuterii cumpărat de compania braziliană Natura Cosmeticos

Aceasta este prima măsură finalizată de Departamentul pentru Comerț în cadrul mandatului conferit de o lege din 2018, care însărcinează agenția să redacteze reglementări care să întărească supravegherea exporturilor de tehnologie sensibilă în state adversare cum este China, din motive economice și de securitate.

Reuters a relatat inițial că agenția finalizează un set restrâns de reguli pentru limitarea unor astfel de exporturi, pentru a calma companiile îngrijorate de o restricționare mai mare a vânzărilor în străinătate.

Regula va intra în vigoare numai în Statele Unite, dar autoritățile americane ar putea ulterior să o prezinte organismelor internaționale pentru a crea condiții egale la nivel global.

În rândul parlamentarilor republicani și democrați a existat o nemulțumire tot mai mare provocată de ritmul lent de adoptate a unor reguli destinate înăspririi controlului exporturilor, iar liderul democraților din Senat, Chuck Schumer, a cerut Departamentului pentru Comerț să accelereze procesul.

Guvernul consideră că este în interesul securității naționale a Statelor Unite să implementeze aceste controale, dar vrea să ofere opiniei publice oportunitatea de a comenta regulile.

viewscnt
Afla mai multe despre
software
inteligenta artificiala