Hackerii au spart rețeaua IT a unei mari rețele de chirurgie estetică și amenință să publice fotografiile pacienților

Hackerii au spart rețeaua IT a unei mari rețele de chirurgie estetică și amenință să publice fotografiile pacienților
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 dec 2020

Un grup de hackeri a furat datele unei mari rețele de clinici de chirurgie estetică din Marea Britanie și amenință să publice fotografiile pacienților înainte și după operații, alături de alte detalii ale acestora, relatează BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rețeaua The Hospital Group, care este recomandată de numeroase celebrități, a confirmat atacul ransomware, arată Digi 24.

INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania CITEȘTE ȘI INTERVIU Gianrodolfo Tonielli, Country Managing Director Accenture Romania

Pe o pagină de pe darknet (internetul subteran), grupul de hackeri cunoscut sub numele de REvil a scris că „fotografiile intime ale clienților” nu sunt „o priveliște tocmai plăcută”. Grupul susține că a obținut mai mult de 900 de gigaocteți de fotografii ale pacienților.

The Hospital Group, cunoscut și sub numele de Transform Hospital Group, susține că este cel mai important grup specializat în pierderea în greutate și chirurgie cosmetică din Marea Britanie. Rețeaua are 11 clinici specializate în chirurgia bariatrică, mărire a sânilor și rinoplastii.

eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România CITEȘTE ȘI eMAG: Comenzi de 30 milioane de lei pentru producătorii locali prin programul Deschide România

„Putem confirma că sistemele noastre IT au fost sparte. Detaliile cardurilor bancare ale pacienților noștri nu a fost compromise, dar în această etapă, înțelegem că unele date personale ale pacienților noștri ar fi putut fi accesate”, a precizat compania.

Un client al rețelei a declarat pentru BBC că este îngrijorat de faptul că imaginile și datele sale se află în mâinile hackerilor.

Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse CITEȘTE ȘI Reorientare în pandemie: unele pensiuni le livrează la domiciliu mâncare foștilor turiști care nu au mai ajuns anul acesta de Crăciun. În București, hotelul Capitol a trimis clienților fideli, acasă, coșuri cu produse

„Am primit un e-mail de la The Hospital Group care mă informează despre un „incident de securitate a datelor ”, dar nu am avut detalii cu privire la ceea ce a fost spart”, a spus el pentru BBC.

„Sunt, evident, îngrijorat, deoarece ultimul lucru pe care îl doresc este ca fotografiile să fie distribuite public. Am încercat să-mi păstrez operația privată și nici măcar unii dintre prietenii și colegii mei nu știu despre asta, astfel încât acest atac este îngrijorător pentru mine”, a spus el.

Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative CITEȘTE ȘI Cerințele de raportare DAC6 pot viza evenimente diverse, uneori banale, nu doar tranzacții complexe. Riscurile neraportării sau raportării incomplete sunt semnificative

Ransomware-ul este una dintre cele mai prolifice forme de atac cibernetic. De obicei, hackerii sparg o rețea de calculatoare, criptează fișierele sau blochează utilizatorii până la plata unei răscumpărări.

viewscnt
Afla mai multe despre
hackeri
marea britanie