HTC lansează două noi căști de realitate virtuală

HTC lansează două noi căști de realitate virtuală
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 ian 2019

HTC a prezentat la CES 2019 două noi căști pentru realitate virtuală, numite Vive Pro Eye respectiv Vive Cosmos.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vive Pro Eye își datorează numele sistemului de urmărire a ochilor pe care-l folosește. Acesta elimină necesitatea folosirii controller-elor exterioare pentru navigarea în meniuri, acționând în funcție de mișcarea și focalizarea privirii.

Prin folosirea acestui sistem, HTC speră să pătrundă în zona de enterprise a realității virtuale, acolo unde aceste produse sunt folosite în diverse scopuri, inclusiv pentru pregătirea angajaților pe baza simulărilor virtuale.

Spre deosebire de generațiile anterioare, când utilizatorul era plasat în centrul scenariului și trebuia să miște capul pentru a vedea împrejurimile, acum imaginile urmăresc privirea și sunt generate în funcție de aceasta.

EXCLUSIV Ministerul Comunicațiilor discută inclusiv cu serviciile de informații pe tema Huawei CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Ministerul Comunicațiilor discută inclusiv cu serviciile de informații pe tema Huawei

Asta înseamnă, conform producătorului, că imaginile vor avea o calitate mult mai bună și vor fi mult mai clare decât până acum.

În scopul îmbunătățirii produsului, Vive Pro Eye va colecta datele privind modul de folosire și va ține minte scenariile și obiectele care au fost privite.

Cea de-a doua cască, Vive Cosmos, are un sistem intern de urmărire a privirii bazat pe patru camere și nu necesită tracking exterior. Aceasta are un ecran care se ridică, iar producătorul spune că poate fi folosită oriunde și va funcționa inclusiv cu dispozitivele care nu au dotări de top.

Vive Cosmos vine însoțită de controllere noi, care pot juca rol de joystick sau brațară de urmărire a mișcărilor, după caz și care încearcă să arate futurist prin prisma unor efecte fanteziste de lumini.

Noua versiune a sistemului de operare Vive Reality System promite o experiență mai bună și o trecere mai lină de la un scenariu la altul.

Din 5 aprilie, HTC va lansa Viveport Infinity, un serviciu care va oferi acces la peste 500 de jocuri și aplicații pe baza unui abonament lunar.

viewscnt
Afla mai multe despre
htc
vive
realitate virtuala