Huawei amână cu trei luni lansarea pe piață a telefonului pliabil Mate X

Huawei amână cu trei luni lansarea pe piață a telefonului pliabil Mate X
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 iun 2019

Huawei a amânat cu trei luni lansarea pe piață a telefonului său pliabil Mate X 5G, acesta fiind un nou pas înapoi pentru compania care luna trecută a fost inclusă de Statele Unite pe o listă neagră, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mate X, concurent al dispozitivului Galaxy Fold al Samsung Electronics, va fi disponibil pe piața mondială în septembrie, a declarat Vincent Pang, director pentru comunicare globală la Huawei, la conferința WSJ Tech D.Live din Hong Kong.

Conform programării inițiale, smartphone-ul ar fi urmat să fie lansat în iunie, scrie agenția Reuters, citată de News. ro.

Amânarea are loc în condițiile în care telefoanele Huawei nu vor mai beneficia de actualizările sistemului de operare Android, în urma includerii companiei pe o listă neagră americană, care interzice companiilor americane să facă afaceri cu Huawei.

Pang a negat că amânarea are legătură cu interdicția, afirmând că Huawei efectuează teste de certificare cu diverși operatori, care ar urma să fie finalizate în august. El a mai spus că Huawei, al doilea mare producător de smartphone-uri din lume, ar putea lansa propriul sistem de operare, Hongmeng, în următoarele nouă luni.

Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor

”Preferința noastră va fi, desigur, Google și Android, pentru că am fost parteneri atâția ani. Dar, dacă circumstanțele ne vor obliga, putem lansa Hongmeng în șase până la nouă luni”, a spus acesta.

Hongmeng este bazat pe o versiune a Androit care este disponibil open-source, fiind destinat în principal telefoanelor. Hongmeng va putea fi utilizat ulterior și pe alte dispozitive, a arătat Pang.

Google, divizie a grupului Alphabet, a anunțat anterior că nu va mai oferi softul Android telefoanelor Huawei noi, după o perioadă de 90 de zile acordată de guvernul american, care expiră în august.

Huawei a depus cereri pentru înregistrarea mărcii sistemului de operare Hongmeng în mai multe țări la nivel mondal, ceea ce arată că are un plan de rezervă.

Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4 CITEȘTE ȘI Google a publicat prima imagine oficială cu Pixel 4

În China, Huawei a cerut înregistrarea mărcii Hongmeng în august anul trecut și a obținut aprobarea luna trecută.

Pang a negat informațiile recente din presă potrivit cărora Huawei anulează lansarea viitorului său laptop, precizând că acesta fi disponibil la o dată ulterioară.

Huawei a ajuns în centrul atenției guvernelor din întreaga lume în ultimul an, în urma acuzațiilor SUA potrivit cărora echipamentele sale de telecomunicații pot fi folosite dde guvernul chinez pentru spionaj. Huawei neagă aceste acuzații.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
mate x5g
telefon pliabil
lansare