Huawei le oferă dezvoltatorilor de aplicații până la 100% din venituri pentru a-i atrage în noul magazin al companiei

Huawei le oferă dezvoltatorilor de aplicații până la 100% din venituri pentru a-i atrage în noul magazin al companiei
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 mar 2020

Recent lansatul magazin de aplicații Huawei, AppGallery, încearcă să atragă dezvoltatorii de jocuri și aplicații cu comisioane mai mici și, temporar, chiar inexistente.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Huawei are mare nevoie să atragă dezvoltatorii de aplicații, după ce a rămas fără dreptul de a mai folosi pe telefoanele sale aplicațiile și serviciile Google, ceea ce înseamnă că cei care cumpără telefoane Huawei nu au acces la Play Store pentru a instala aplicațiile preferate.

Compania coreeană, care prevede o scădere a vânzărilor du 20% în 2020 din această cauză, încearcă să contracareze problema cu un magazin propriu de aplicații, AppGallery, lansat recent.

Huawei va resimți efectele limitărilor impuse de Statele Unite începând de anul acesta CITEȘTE ȘI Huawei va resimți efectele limitărilor impuse de Statele Unite începând de anul acesta

Pentru a determina cât mai mulți dezvoltatori să-și publice produsele în AppGallery, Huawei a venit cu un plan de comisioane special. Astfel, în primul an, dezvoltatorii vor opri toate veniturile generate de aplicații, fără să plătească vreun comision.

În al doilea an comisionul va fi de 15%, iar în rest Huawei va opri 30%. Aplicațiile educative au parte de un tratament aparte: 0% comision în primul an, 10% în al doilea, 20% în rest.

Apple și Google opresc 30% din veniturile generate de aplicații, cu anumite reduceri pentru abonamentele plătite pe perioade lungi.

La jocuri situația este puțin diferită, acestea fiind în general mai productive decât aplicațiile. Aici, comisionul va fi de 15% în primii doi ani, după care Huawei oprește 30%.

Aceste cifre sunt valabile pentru dezvoltatorii din afara Chinei, care se înscriu până cel târziu în luna iunie. De la creatorii chinezi de jocuri Huawei oprește un descurajator 50%.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
aplicatii
jocuri