Huawei și-a prezentat primul AI PC

Huawei și-a prezentat primul AI PC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 apr 2024

Huawei continuă revenirea în prim-plan, cel puțin în China, cu lansarea MateBook X Pro, care este primul laptop cu funcții de inteligență artificială al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

MateBook X Pro folosește sistemul de operare HarmonyOS și modelul lingvistic Pangu, ambele dezvoltate intern de compania chineză.

Cu toate restricțiile impuse de Statele Unite, Huawei a reușit să procure pentru acest laptop procesoarele Core Ultra 9 dezvoltate de Intel.

Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start CITEȘTE ȘI Windows 11 ar putea afișa reclame în mediul Start

Core Ultra 9 este primul procesor pe care compania americană l-a produs folosind echipamente de litografie ultravioletă extremă de ultimă generație.

Acest procesor face posibilă rularea modelului lingvistic direct pe laptop, în locul accesării acestuia prin intermediul serverelor cloud. Asta face ca sarcinile de AI să fie executate mai rapid și să ofere mai multă intimitate.

MateBook X Pro beneficiază de un ecran OLED flexibil 4K, care cântărește mai puțin și oferă un contrast mai bun decât OLED-urile obișnuite.

Acesta va intra pe piața chineză în 18 aprilie și va costa până la două mii de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
matebook x pro
ai pc