Huawei va lansa un smartphone cu o cameră foto de 48 MP

Huawei va lansa un smartphone cu o cameră foto de 48 MP
scris 11 dec 2018

În cadrul unui eveniment desfășurat în Hong Kong, Huawei a prezentat un număr limitat de detalii despre un viitor smartphone care ar trebui să impresioneze prin rezoluția oferită de camera foto.

Honor View 20 va fi unul din primele smartphone-uri care vor beneficia de pe urma unei noi generații de senzori pentru camerele foto dedicate dispozitivelor mobile. Atât Sony, cât și Samsung au lucrat anul acesta la astfel de senzori foto.

Huawei a ales pentru viitorul său smartphone senzorul IMX586 CMOS, dezvoltat de Sony. Acesta are senzori de doar 0.8um, care ar trebui să ofere o calitate bună a imaginii în condiții optime de iluminare.

Noaptea sau în orice alte situații în care lumina nu este suficientă, patru pixeli vor fi combinați într-unul singur de 1.6um (12 MP).

Și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei CITEȘTE ȘI Și Japonia ar putea bloca folosirea echipamentelor produse de Huawei

AI-ul integrat în chipset-ul Kirin 980 va fi responsabil de câteva trucuri printre care o facilitate numită de Huawei “48MP AI HDR”, un mod în care expunerea va fi gestionată de inteligența artificială pentru a obține rezultate mai bune.

Tot AI-ul va fi la baza unei funcții numite Link Turbo, care ar trebui să folosească simultan conexiunea de date cu cea wireless pentru a oferi viteze mai mari de transfer.

Ca design, View 20 va face parte din nou generație cu gaură în ecran pentru camera foto frontală. Diametrul acesteia va fi de 4,5 mm, însă suficient de mare pentru a da de furcă dezvoltatorilor de aplicații care vor trebui să deseneze interfețe grafice cu gaura.

Evenimentul din Hong Kong a avut doar rolul de a crește interesul pentru viitorul smartphone al producătorului chinez, care nu a oferit decât o cantitate limitată de informații. Lansarea globală a lui View 20 va avea loc pe 22 ianuarie.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
sony