Huawei vinde brandul de smartphone-uri Honor

Huawei vinde brandul de smartphone-uri Honor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 nov 2020

Compania chineză Huawei s-a văzut nevoită să sacrifice brandul de smartphone-uri de buget Honor pentru a face față situației complexe în care se află în prezent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După mai multe luni de zvonuri și negări din partea producătorului chinez, Huawei a confirmat, într-un final, că va vinde brandul Honor sub care comercializează smartphone-uri separat de propriile produse.

Cumpărătorul este Zhixin New Information Technology, o companie din Shenzhen deținută de guvernul chinez, alături de un grup de parteneri ai Honor.

Instagram adaugă noi funcții CITEȘTE ȘI Instagram adaugă noi funcții

Valoarea tranzacției nu a fost comunicată oficial, însă este estimată la aproximativ 15 miliarde de dolari.

Huawei justifică vânzarea prin dorința de a asigura supraviețuirea partenerilor Honor și spune că aceasta a fost cea mai bună soluție pentru protejarea clienților și a angajaților.

Compania chineză păstrează în continuare propriul brand de smartphone-uri, însă un mai are acces la tehnologii americane, precum aplicațiile Google și cipurile pentru smartphone-uri, cu anumite excepții.

Huawei se află sub embargou american, care nu permite companiilor din Statele Unite să deruleze afaceri cu producătorul chinez, decât excepțional, prin emiterea unei licențe speciale.

În continuare, Meng Wanzhou, șeful financiar al companiei și fiica CEO-ului, se află în arest în Canada, unde se judecă extrădarea în Statele Unite, acuzată fiind de încălcarea sancțiunilor împotriva Iranului.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
smartphone
honor