Huawei vrea să concureze Amazon și Alibaba pe piața serviciilor cloud

Huawei vrea să concureze Amazon și Alibaba pe piața serviciilor cloud
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 apr 2017

Producătorul chinez de echipamente pentru telecomunicații și smartphone-uri Huawei Technologies vrea să concureze Amazon.com și Alibaba ca furnizor global de servicii cloud publice, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Huawei, care a raportat în martie cea mai lentă creștere a profitului din ultimii cinci ani, a anunțat că vrea să se extindă în domeniul serviciilor cloud cu o divizie dedicată care va recruta în acest an 2.000 de persoane, scrie News.ro.

”Ne-a concentrat pe serviciile cloud privvate și a fost bine. Acum obiectivul este să ne consolidăm oferta de servicii cloud publice”, a declarat Zheng Yelai, președintele noii divizii, la o întâlnire anuală cu analiștii.

Serviciile cloud publice implică o infrastructură comună de date, în loc de o infrastructură construită pentru clienți unici.

FOTO Rețeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat un laborator medical, prezentat drept cel mai modern din sistemul autohton, investiție de 3,5 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Rețeaua de sănătate Regina Maria a inaugurat un laborator medical, prezentat drept cel mai modern din sistemul autohton, investiție de 3,5 milioane euro

Compania de consultanță Gartner anticipează că piața serviciile cloud publice va atinge 383 de miliarde de dolari până în 2020, față de 247 de miliarde de dolari în acest an.

Prin extinderea serviciilor cloud, Huawei speră să continue creșterea veniturilor din software, într-o perioadă în care creșterea vânzărilor de smarphone-uri încetinește, iar investițiile în infrastructura de telecomunicații sunt scăzute.

În China, cel mai mare concurent pe piața serviciilor cloud publice ar fi Alibaba Cloud, iar cel mai recent intrat pe piață este grupul Dalian Wanda, în parteneriat cu IBM.

Zheng a refuzat să spună dacă Huawei vrea să depășească Alibaba, care este client al serviciilor de infrastructură și servicii IT ale Huawei.

viewscnt
Afla mai multe despre
huawei
amazon
alibaba