India va amâna obligativitatea licenței de import pentru laptopuri și tablete, în urma opoziției SUA și a industriei

India va amâna obligativitatea licenței de import pentru laptopuri și tablete, în urma opoziției SUA și a industriei
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 sep 2023

India va amâna obligativitatea obținerii unei licențe de import pentru laptopuri și tablete, după ce industria și guvernul SUA s-au plâns de această măsură, care ar putea afecta Apple, Samsung și alte companii, au declarat doi oficiali guvernamentali, citați de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Planul va fi amânat cu un an, după care guvernul va lua în considerare dacă va implementa sau nu un regim de licențiere, a declarat unul dintre oficiali pentru Reuters, solicitând anonimatul.

Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air CITEȘTE ȘI Horia Constantinescu, ANPC, despre zborurile anulate: Noua lege a Protecției Consumatorilor este blocată în Parlament de către o anumită formațiune politică, foarte apropiată de cei de la Wizz Air

Regimul de licențiere, anunțat brusc pe 3 august, urmărea ”să asigure că hardware-ul și sistemele de încredere” pătrund în India, să reducă dependența de importuri, să stimuleze producția locală și, în parte, să abordeze dezechilibrul comercial al țării cu China, scrie News.ro.

Dar, în urma obiecțiilor din industrie, planul inițial a fost rapid amânat cu aproximativ trei luni. Luna trecută, reprezentanta pentru Comerț din SUA, Katherine Tai, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la această măsură, care ar afecta și companii precum Dell și HP.

Ministerul pentru electronică din India propune acum un proces mai simplu de înregistrare a importurilor, care urmează să înceapă în noiembrie, au spus oficialii, care au cunoștințe directe despre discuții .

Un reprezentant al ministerului pentru IT din India nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii.

George Clooney își vinde vila de pe Lacul Como. La cât este estimată proprietatea CITEȘTE ȘI George Clooney își vinde vila de pe Lacul Como. La cât este estimată proprietatea

Potrivit noului ”sistem de management al importurilor”, companiile vor fi obligate să obțină ”certificate de înregistrare” pentru importurile de laptopuri, tablete și computere personale, în locul licențelor propuse anterior prin ordinul din 3 august, a spus unul dintre oficiali.

Ministerul a transmis propunerea oficialilor din industrie într-o întâlnire de vineri, au adăugat ei.

Importurile de electronice din India, inclusiv laptopuri, tablete și computere personale, s-au situat la 19,7 miliarde de dolari în perioada aprilie-iunie, în creștere cu 6,25% față de anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptop
tableta
licenta