Instagram a trecut de 2 miliarde de utilizatori

Instagram a trecut de 2 miliarde de utilizatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 31 oct 2022

Peste 2 miliarde de oameni folosesc Instagram cel puțin o dată pe lună, arată datele oficiale date publicității de Meta.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Instagram a trecut de pragul de 2 miliarde de utilizatori activi lunar și este al treilea produs Meta, după Facebook și WhatsApp, care atinge acest nivel.

Chiar dacă este unul dintre cele mai de succes produse Meta, atât ca popularitate, cât și financiar, Instagram a încetinit creșterea în ultima vreme, având nevoie de aproximativ patru ani pentru a adăuga al doilea miliard de utilizatori, după ce atinsese pragul de 1 miliard de utilizatori în 2018.

Încep disponibilizările la Twitter CITEȘTE ȘI Încep disponibilizările la Twitter

În total, cele trei produse Meta însumează acum 3,71 de miliarde de utilizatori unici din toată lumea.

Instagram este în plin proces de schimbare, trecând, la fel ca Facebook, la un feed care afișează utilizatorilor mai multe postări de la persoane pe care nu le urmăresc, dar oferind în același timp feed-uri speciale pentru prieteni sau creatorii preferați de conținut.

Toate aceste modificări, inclusiv accentul foarte mare pus pe video vertical, vin ca urmare a creșterii masive în popularitate a TikTok, care a devenit în ultimii ani cea mai mare amenințare pentru platformele sociale ale Meta.

Între timp, WhatsApp a trecut de 2 miliarde de utilizatori zilnici (nu lunari) - care trimit și primesc mesaje prin intermediul serviciului criptat în fiecare zi.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
whatsapp
facebook
meta