Instagram anunță noi funcții pentru filmările verticale

Instagram anunță noi funcții pentru filmările verticale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 apr 2023

Reels, formatul video vertical disponibil pe Instagram, va beneficia în curând de noi facilități, multe dintre acestea inspirate de la TikTok.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Instagram a anunțat mai multe funcții pentru descoperirea și prelucrarea conținutului din cadrul secțiunii Reels, cea care găzduiește clipurile verticale care, în ultimii ani, au crescut în lungime de la câteva secunde la mai multe minute.

Pe de o parte, va fi implementată o nouă pagină care grupează hashtag-uri și melodii populare, unde vor apărea cele mai urmărite creații ale momentului. De aici, utilizatorii pot prelua și folosi în propriile filmări anumite coloane sonore.

Google pregătește schimbări radicale ale motorului de căutare CITEȘTE ȘI Google pregătește schimbări radicale ale motorului de căutare

Pe de altă parte, sunt aduse acum îmbunătățiri procesului de editare a filmărilor înainte de publicarea în cadrul rețelei. În cadrul unei interfețe de tip timeline, utilizatorii vor putea face mai multe prelucrări, de la scurtarea filmărilor la adăugarea stickerelor.

Marea noutate aici este că toate instrumentele vor fi disponibile într-un singur ecran. Anterior, trebuiau urmați mai mulți pași pentru a ajunge la toate opțiunile de editare disponibile.

În fine, tot pentru Reels vor fi implementate mai multe instrument de analizare a performanțelor. Creatorii vor putea vedea timpul total petrecut de utilizatori urmărind o anumită filmare, precum și timpul mediu al vizionărilor.

Instagram va implementa treptat în perioada care urmează noutățile anunțate.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
video
reels