Instagram are venituri mai mari decât YouTube

Instagram are venituri mai mari decât YouTube
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 feb 2020

Rețeaua socială a celor de la Facebook contribuie cu mai bine de un sfert din veniturile totale ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Google a anunțat zilele trecute, în premieră, rezultatele financiare ale YouTube. Cel mai mare site de video a avut venituri de 15,15 miliarde de dolari din reclame.

Acum, surse anonime din cadrul Facebook citate de Bloomberg, vorbesc despre faptul că Instagram a generat anul trecut, tot din reclame, aproximativ 20 miliarde de dolari.

FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger CITEȘTE ȘI FOTO Facebook acordă mai mult control părinților asupra copiilor care folosesc Messenger

Cifra, deși nu este una oficială pentru că Facebook refuză să facă publică informația, oferă două perspective interesante.

Pe de o parte, Instagram face mai mulți bani decât YouTube, un site care, conform celor mai noi estimări oficiale, are o bază dublă de utilizatori. YouTube are aproximativ 2 miliarde de utilizatori, în vreme ce Instagram se lăuda la ultimul anunț oficial cu 1 miliard de utilizatori.

Pe de altă parte, Instagram produce mai bine de un sfert din veniturile Facebook. Anul trecut, veniturile Facebook au fost de 70,69 miliarde, majoritatea covârșitoare a acestora venind din reclame.

O altă speculație ar fi și că profitul Instagram este mult mai mare decât cel al YouTube. Site-ul celor de la Google împarte veniturile din reclamă cu creatorii de conținut, ceea ce nu este cazul la Instagram.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
facebook
youtube