Instagram copiază BeReal

Instagram copiază BeReal
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 aug 2022

Deși încă nu a terminat de copiat cele mai importante caracteristici ale TikTok, Instagram a început deja să copieze de la altă rețea socială, numită BeReal.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Mai puțin cunoscută în acest moment, dar aflată pe un val ascendent, BeReal este o platformă socială cu origini în Franța, care are în centrul atenției fotografiile, așa cum era, cândva, și cazul Instagram.

BeReal se diferențiază ș reușește să atragă utilizatori prin intermediului un principiu original de funcționare. Aplicația emite zilnic o notificare și, din acel moment, utilizatorii au cel mult două minute pentru a face și a posta o fotografie realizată pe moment.

Casca PlayStation VR2 va fi lansată la începutulul lui 2023 CITEȘTE ȘI Casca PlayStation VR2 va fi lansată la începutulul lui 2023

Alături de fotografia realizată, pe platforma socială se postează simultan și un selfie al utilizatorului, realizat cu camera frontală tot pe moment, pentru a da veridicitate postării. Doar utilizatorii care publică propriile postări pot vedea și postările celorlalți.

Acum, Instagram vrea să copieze această facilitate, pe care o testează în prezent sub titulatura „Candid Challenges”. Aceasta preia toate elementele importante ale funcției similare de le BeReal, de la notificare, la intervalul de grație pentru postare și la selfie-ul care însoțește fotografia.

Noul tip de conținut va fi postat pe Instagram în formatul Story, unde va fi disponibil pentru 24 de ore.

Există un motiv temeinic pentru care Instagram vrea să copieze BeReal. Platforma franceză se bucură de o creștere masivă de popularitate, fiind, în unele regiuni, peste produsele Meta în topurile de aplicații.

În plus, BeReal are succes în special la tineri, o categorie de utilizatori la care produsele Meta încep să aibă din ce în ce mai puțin succes, ceea ce amenință viitorul companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
bereal