Instagram crește timpul minim pentru funcția de limitare a folosirii aplicației

Instagram crește timpul minim pentru funcția de limitare a folosirii aplicației
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 feb 2022

În loc de 10 minute, cei care doresc să folosească funcția de limitare a timpului petrecut zilnic pe Instagram pot alege acum de la 30 de minute în sus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Fără să anunțe, Instagram a modificat parametrii funcției de limitare a timpului petrecut în cadrul platformei. Funcția este utilă pentru cei care pierd noțiunea timpului când folosesc Instagram și apelează la aceasta pentru a-și autoimpune o limită zilnică de folosire.

Până acum, utilizatorii își puteau impune și doar 10 minute de navigare pe Instagram pe zi. După această modificare, însă, limita minimă de timp a fost crescută la 30 de minute.

Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani CITEȘTE ȘI Smartphone-urile pliabile vor costa cât un flagship în doi ani

Alte opțiuni ale acestei facilități sunt 45 de minute, o oră, două ore și trei ore, deși e greu de imaginat că cineva poate sta atât de mult pe Instagram, încât să își limiteze timpul petrecut zilnic la trei ore și să considere această opțiune rezonabilă.

Această facilitate a fost lansată de Instagram „din grijă pentru proprii utilizatorii”, făcând parte din setul de funcții oferite de produsele Meta sub egida Wellbeing.

Bunăstarea utilizatorii pare, însă, să fie în directă contradicție cu interesele companiei - mai puțin timp petrecut în rețelele companiei înseamnă mai puține afișări pentru reclamele vândute.

De altfel, această schimbare vine la puțin timp după anunțarea ultimelor rezultate trimestriale, care au însemnat o încetinire a creșterii pentru Facebook și scăderea cu mai bine de 25% a valorii acțiunilor Meta.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
social media
meta