Instagram ia măsuri împotriva postării Reel-urilor pe TikTok

Instagram ia măsuri împotriva postării Reel-urilor pe TikTok
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 aug 2022

Clipurile video editate cu instrumentele oferite de Instagram nu mai pot fi descărcate cu sunet pentru a fi postate apoi pe TikTok, care nu oferă instrumente de editare la fel de bune.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Deși a copiat formatul Reels de la TikTok, Instagram are un set de instrumente de prelucrare video mai bun decât cel oferit de platforma chineză. Din acest motiv, mulți creatori de conținut editau clipurile pe Instagram și le postau apoi pe TikTok.

Pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple, Instagram a blocat în ultimele zile descărcarea cu sunet a clipurilor video înainte ca acestea să fie publicate în cadrul rețelei.

WhatsApp lansează o aplicație nativă de Windows CITEȘTE ȘI WhatsApp lansează o aplicație nativă de Windows

Descărcarea este în continuare posibilă cu sunet după publicare, însă, înaintea publicării se mai poate descărca doar partea video, fără coloana sonoră.

Restricția a fost implementată până acum doar pe versiunea de iPhone a aplicației, însă, nu poate fi decât o chestiune de timp până când aceasta să ajungă și în aplicația de Android.

Instagram a copiat nu doar formatul video scurt de la TikTok, ci și alte elemente, precum designul aplicației și feed-ul „For You”, care afișează conținut relevant din afara bulei.

Pentru moment, în urma protestelor utilizatorilor, Instagram a întrerupt implementarea unor schimbări care făceau ca platforma deținută de Meta să funcționeze mai mult ca TikTok.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
reel
video
tiktok