Undă verde - Bittnet Systems preia 2net computer și TopTech

Undă verde - Bittnet Systems preia 2net computer și TopTech
scris 18 aug 2022

Bittnet Systems achiziționează firma 2net computer, integrator de produse și servicii IT&C cu focus pe regiunea Brașov și centrul Transilvaniei, și TopTech, companie locală specializată în echipamente și soluții IT&C, tranzacțiile fiind avizate de Consiliul Concurenței.

În cazul 2net computer, prețul estimat al tranzacției va lua în calcul valoarea întreprinderii achiziționate (6,3 milioane lei) și va fi ajustat, conform uzanțelor pentru acest tip de tranzacții, cu starea companiei (net debt) și cu activele non-core business. Suplimentar față de prețul tranzacției, va fi preluat și împrumutul acordat de vechiul acționariat, în valoare de 1,2 milioane lei.

VIDEO PROFIT LIVE Flavius Holerga, CEO Morpheus: O să ridicăm finanțare în momentul în care o să trecem de faza de closing beta. Focusul e pe produs acum CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT LIVE Flavius Holerga, CEO Morpheus: O să ridicăm finanțare în momentul în care o să trecem de faza de closing beta. Focusul e pe produs acum

Operațiunile 2net computer vor fi integrate în Dendrio Solutions, parte a Diviziei de Tehnologie a grupului Bittnet, consolidând astfel segmentul de business “Cloud & Infrastructure” în regiunea Transilvaniei.

Pentru anul trecut, 2net computer a realizat venituri totale de 25 milioane lei și EBITDA estimat de 2 milioane lei, precum și un profit net de aproximativ 1,4 milioane lei. La finalul anului 2021 compania avea 24 angajați și colaboratori. 

Pentru TopTech, valoarea tranzacției este estimată la 12,5 milioane de lei, urmând să fie plătită parțial în numerar (7,5 milioane de lei), în timp ce restul de 5 milioane de lei vor reprezenta acțiuni BNET. 

TopTech, fondată în 1992 în Deva, are peste 80 de angajați și colaboratori și birouri în Deva, Sibiu, Timișoara, Cluj-Napoca, Alba-Iulia și Mediaș. 

Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani CITEȘTE ȘI Studiu EY România: 78% dintre Directorii Financiari din România consideră că se vor implica mai mult în dezvoltarea și executarea strategiilor de business în următorii trei ani

Bittnet Systems (BNET) a realizat anul trecut venituri consolidate din contractele cu clienții de 112,59 milioane lei, cu 3,11% mai mari decât cele de 1091,9 milioane lei din 2020. În același interval de raportare, costurile vânzărilor au avansat cu 0,44%, la 88,11 milioane lei, de la 87,72 milioane lei.

Astfel, marja brută a crescut cu 14,07%, la 24,48 milioane lei, de la 21,46 milioane lei. Veniturile financiare s-au ridicat, însă, la 12,37 milioane lei, față de un aport de 1,32 milioane lei în exercițiul precedent. „În 2021 investițiile făcute în anii anteriori au dat roade – generând profituri financiare care au sporit profitul generat din activitatea curentă”, spune compania în raportarea anuală preliminară.

Compania care deține KFC revine după dezastrul măsurilor de pandemie, atinge reperul unor vânzări de 1 miliard de lei și trece pe profit CITEȘTE ȘI Compania care deține KFC revine după dezastrul măsurilor de pandemie, atinge reperul unor vânzări de 1 miliard de lei și trece pe profit

La nivelul profitului net, acesta a fost de 14,42 milioane lei, de peste 14 ori mai mare decât profitul net de 1,02 milioane lei în primele din 2020. La 9 luni, câștigul net era deja de 9,75 milioane lei.

La ultima revizuire operată de agenția de evaluare financiară FTSE Russell, acțiunile companiei au fost excluse din structura indicelui FTSE Global Micro Cap.

Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021 CITEȘTE ȘI Impact Developer & Contractor și-a redus cu o treime veniturile în anul 2021

La data de 31 decembrie, activele totale ale Bittnet se ridicau la 133,96 milioane lei, fiind cu 30,88% peste cele 102,35 milioane lei de la sfârșitul anului trecut. Compania s-a aflat în continupă expansiune în ultimi ani, ultima achiziție importantă fiind firma ITPrepared în luna august. În același răstimp, datoriile totale au crescut cu 5,37%, la 78,71 milioane lei, de la 74,70 milioane lei. Societatea a emis în mai multe rânduri obligațiuni, listate la cota BVB.

Bittnet Systems, societate unde frații Cristian și Mihai Logofătu au rămas cu mai puțin de un sfert din totalul acțiunilor, s-a listat în primăvara anului 2015 la cota pieței AeRO și a promovat între timp pe piața reglementată.

viewscnt
Afla mai multe despre
bittnet systems
bvb
bursa
obligatiuni