Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat

Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat
scris 2 mai 2018

Instagram anunță că utilizatorii săi vor putea comunica direct prin intermediul unei funcții de chat video care va fi integrată în secțiunea actuală de comunicare a aplicației.

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat în cadrul conferinței F8 care a debutat marți seara că noua funcție de video chat a fost inspirată chiar de comportamentul utilizatorilor – o parte însemnată dintre aceștia comunicau deja video între ei folosind funcția de live streaming.

Comunicarea video poate fi inițiată apăsând camera foto afișată deasupra unei ferestre de chat din cadrul secțiunii Direct – secțiune care până acum permitea comunicarea în scris între utilizatorii rețelei.

Se poate comunica video cu o persoană sau un grup redus de prieteni (nu a fost specificat numărul maxim de utilizatori care pot lua parte la un astfel de video chat).

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania CITEȘTE ȘI Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania

Pe parcursul transmisiunii video, chenarul poate fi minimizat pentru ca utilizatorul să poată naviga în continuare în cadrul aplicației.

Cu această ocazie, tab-ul Explore din Instagram va primi un design nou, care va pune mai mult accent pe domeniile de interes ale utilizatorului, spune Mark Zuckerberg.

Instagram va primi și funcții anti-hărțuire. Astfel, vor fi ascunse comentariile în care sunt recunoscute amenințări sau atacuri personale, legate de înfățișarea ori caracterul unui utilizator.

În fine, Instagram primește suport pentru platforma de realitate augmentată dezvoltată de Facebook, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor începe să vadă și conținut augmentat în newsfeed.

Toate aceste funcții vor fi implementate treptat pe parcursul următoarelor săptămâni.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
instagram
video