Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat

Instagram lansează mai multe facilități noi, în frunte cu cea de video chat
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 2 mai 2018

Instagram anunță că utilizatorii săi vor putea comunica direct prin intermediul unei funcții de chat video care va fi integrată în secțiunea actuală de comunicare a aplicației.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat în cadrul conferinței F8 care a debutat marți seara că noua funcție de video chat a fost inspirată chiar de comportamentul utilizatorilor – o parte însemnată dintre aceștia comunicau deja video între ei folosind funcția de live streaming.

Comunicarea video poate fi inițiată apăsând camera foto afișată deasupra unei ferestre de chat din cadrul secțiunii Direct – secțiune care până acum permitea comunicarea în scris între utilizatorii rețelei.

Se poate comunica video cu o persoană sau un grup redus de prieteni (nu a fost specificat numărul maxim de utilizatori care pot lua parte la un astfel de video chat).

Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania CITEȘTE ȘI Cofondatorul WhatsApp Jan Koum părăsește compania

Pe parcursul transmisiunii video, chenarul poate fi minimizat pentru ca utilizatorul să poată naviga în continuare în cadrul aplicației.

Cu această ocazie, tab-ul Explore din Instagram va primi un design nou, care va pune mai mult accent pe domeniile de interes ale utilizatorului, spune Mark Zuckerberg.

Instagram va primi și funcții anti-hărțuire. Astfel, vor fi ascunse comentariile în care sunt recunoscute amenințări sau atacuri personale, legate de înfățișarea ori caracterul unui utilizator.

În fine, Instagram primește suport pentru platforma de realitate augmentată dezvoltată de Facebook, ceea ce înseamnă că utilizatorii vor începe să vadă și conținut augmentat în newsfeed.

Toate aceste funcții vor fi implementate treptat pe parcursul următoarelor săptămâni.

viewscnt
Afla mai multe despre
instagram
video