Intel va investi până la 100 de miliarde de dolari într-un complex uriaș pentru producția de semiconductori în Ohio

Intel va investi până la 100 de miliarde de dolari într-un complex uriaș pentru producția de semiconductori în Ohio
scris 22 ian 2022

Intel a anunțat vineri că va investi până la 100 de miliarde de dolari pentru a construi cel mai mare complex de producție de cipuri din lume, în Ohio, cu intenția de a-și mări capacitatea de producție, pe fondul penuriei globale de semiconductori care intră în componența unor produse de la smartphone-uri la mașini, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News

Proiectul face parte din strategia directorului general Pat Gelsinger de a restabili dominația Intel în fabricarea de cipuri și de a reduce dependența Americii de hub-urile de producție asiatice, care controlează strâns piața.

O investiție inițială de 20 de miliarde de dolari - cea mai mare din istoria Ohio, pe un teren de 1.000 de acri (404 hectare) din New Albany, va genera 3.000 de locuri de muncă, a spus Gelsinger.

Investiția ar putea crește la 100 de miliarde de dolari, respectiv la opt fabrici, fiind cea mai mare investiție din istoria Ohio, a declarat Gelsinger pentru Reuters.

OVES Enterprise, startup de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, deschide primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați CITEȘTE ȘI OVES Enterprise, startup de dezvoltare de software din Cluj-Napoca, deschide primul birou din afara țării și anunță dublarea numărului de angajați

Numit inima siliciului, ar putea deveni ”cea mai mare locație de producție de semiconductori de pe planetă”, a spus șeful Intel.

În timp ce producătorii de cipuri se străduiesc să crească producția, planurile Intel pentru noi fabrici nu vor atenua criza actuală a aprovizionării, deoarece construirea unor astfel de complexuri necesită ani de zile.

Gelsinger a reiterat vineri că se așteptă ca deficitul de cipuri să continue până în 2023. Pentru a crește semnificativ producția de cipuri în Statele Unite, administrația Biden face un mare efort pentru a convinge Congresul să aprobe subvenții de 52 de miliarde de dolari.

Intel a cedat poziția de cel mai mare furnizor de semiconductori grupului Samsung Electronics, în 2021, coborând pe locul doi, cu o creștere de doar 0,5%, cea mai mică între primii 25 de mari producători, au arătat datele de la Gartner.

Instagram și TikTok testează paywall-uri CITEȘTE ȘI Instagram și TikTok testează paywall-uri

Ca parte a planului său de redresare de a deveni un producător important de cipuri pentru clienții externi, Intel a deschis în septembrie două fabrici în Arizona.

Fabricile de 20 de miliarde de dolari vor aduce la șase numărul total de fabrici Intel din campusul său din suburbia Phoenix din Chandler.

Gelsinger a declarat că încă mai speră să anunțe un alt centru de producție important în Europa în următoarele luni.

Investiția Intel din Ohio este de așteptat să atragă parteneri și furnizori. Air Products, Applied Materials, LAM Research și Ultra Clean Technology și-au arătat interesul pentru stabilirea unei prezențe în regiune, a spus Intel.

Construcția primelor două fabrici este de așteptat să înceapă la sfârșitul anului 2022 și producția în 2025.

viewscnt
Afla mai multe despre
semiconductori
intel
fabrica
investitie