Șefa FMI: Creșterea dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA ar putea ”turna apă rece” asupra redresării economiei globale

Șefa FMI: Creșterea dobânzilor de către Rezerva Federală a SUA ar putea ”turna apă rece” asupra redresării economiei globale
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 ian 2022

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, a declarat vineri că majorările de dobânzi ale Rezervei Federale a Statelor Unite ar putea ”turna apă rece” asupra redresării economice care este deja vulnerabilă în anumite țări, transmite CNBC, citat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vorbind la evenimentul virtual Agenda Devos, Georgieva a spus că majorarea dobânzilor în SUA ar putea avea semnificații semnificative pentru țările cu datorii mari în dolari.

Ea a spus că este ”extrem de important„ ca Fed să își comunice clar planurile pentru a preveni surprizele.

Dobânzile mai mari din SUA ar putea scumpi serviciul datoriilor în dolari pentru țări.

EXIMBANK împrumută 5 milioane euro de la BERD pentru finanțarea IMM-urilor în Republica Moldova CITEȘTE ȘI EXIMBANK împrumută 5 milioane euro de la BERD pentru finanțarea IMM-urilor în Republica Moldova

Georgieva a spus că mesajul FMI pentru țările cu datorii mari în dolari este: ”Acîionați acum. Extindeți maturitățile, vă rog să o faceți. Dacă aveți probleme valutare, acum este momentul să le corectați”.

Ea a adăugat că cea mai mare îngrijorare a sa este pentru țările cu venituri mici care au datorii mari, subliniind că două treimi dintre acestea au probleme cu datoriile sau sunt în pericol să aibă, numărul lor fiind de două ori mai mare față de 2015.

FMI anticipează că redresarea economiei mondiale va continua, a spus Georgieva, subliniind că ritmul încetinește într-o anumită măsură.

În privința inflației, șafa FMI a spus că problema este specifică de la țară la țară.

viewscnt
Afla mai multe despre
fed
dobanzi
inflatie