Investiție românească de 1,5 milioane dolari într-un startup din Slovenia

Investiție românească de 1,5 milioane dolari într-un startup din Slovenia
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2024

Un startup IT din Slovenia a obținut 1,5 milioane dolari într-o rundă de finanțare condusă de fondul românesc de investiții Underline Ventures, la care au mai participat și clujenii de la Fortech Investments și Xenia Muntean, CEO și co-fondatoare a startup-ului Planable, lansat la Cluj.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Startup-ul SaleSqueze, fondat în 2021 de Leon Panjtar (CEO) și Tilen Tomakić (CTO), a lansat o platformă de automatizare a procesului de vânzare pentru comercianții online. Startup-ul susține că platforma sa oferă o modalitate digitală simplă de a vinde produse complexe, arată StartUp Cafe.

Google testează o funcție antifurt pentru telefoanele cu Android CITEȘTE ȘI Google testează o funcție antifurt pentru telefoanele cu Android

La runda de finanțare în startup-ul sloven au mai participat și Robin Capital, un fond de investiții german, și investitori business angels precum Klub20, Christoph Zoeller și Bjoren W. Schaefer, a anunțat SaleSqueze pe LinkedIn.

„SaleSqueze creează o experiență asemănătoare cu cea oferită de Tesla pentru comandarea produselor complexe fabricate, printr-o platformă vizuală CPQ – produsul lor creează un proces simplu lead-to-order, oferind o experiență excelentă pentru clienți”, a spus pe LinkedIn Bogdan Iordache, General Partner Underline Ventures și fondator How to Web.

Printre altele, startup-ul va folosi investiția obținută pentru a-și îmbunătăți produsul. Fondul de investiții bucureștean Underline Ventures a fost lansat de Bogdan Iordache în 2022, în timp ce fondul clujean de investiții Fortech Investments a fost deschis în 2021, avându-l ca Managing Partner pe Valentin Filip. Xenia Muntean a lansat la Cluj, alături de alți doi tineri din Republica Moldova, startup-ul Planable. 

viewscnt
Afla mai multe despre
xenia muntean
planable
underline ventures
salesqueze