iOS 11 va permite dezactivarea rapidă a sistemului TouchID pentru cazurile în care utilizatorul este forțat să deblocheze telefonul

iOS 11 va permite dezactivarea rapidă a sistemului TouchID pentru cazurile în care utilizatorul este forțat să deblocheze telefonul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 aug 2017

Următoarea versiune a sistemului de operare care stă la baza iPhone-urilor va permite utilizatorului să blocheze rapid și discret funcția Touch ID.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Folosită pentru securizarea și deblocarea telefonului pe bază de amprentă, tehnologia Touch ID a generat, pe lângă confortul de a accesa rapid și în mod securizat dispozitivul mobil, și multe controverse.

Spre exemplu, pentru a intra în posesia unui telefonul inutilizabil, hoții forțau uneori utilizatorii să atingă senzorul de amprente înainte să le ia telefonul, pentru a avea acces la acesta și a putea mai apoi schimba setările de securitate.

De asemenea, Touch ID se află în centrul unei controverse mai noi, în care utilizatorii sunt uneori obligați să-și deblocheze telefoanele pe aeroport sau la vamă dacă autoritățile vor să verifice conținutul acestora.

Exact acest gen de incidente par să fie vizate de Apple printr-o nouă funcție despre care compania americană nu a vorbit în mod oficial, dar care a fost descoperită de utilizatorii care testează versiunea beta de iOS 11 disponibilă în prezent.

Apple a emis pentru prima oară obligațiuni în Canada, de 2,5 miliarde dolari canadieni, și a stabilit un record CITEȘTE ȘI Apple a emis pentru prima oară obligațiuni în Canada, de 2,5 miliarde dolari canadieni, și a stabilit un record

Apăsarea rapidă de 5 ori butonul de blocare a ecranului, duce la afișare unui meniu care permite apelarea rapidă a numărului de urgență. În paralel, este blocat automat sistemul Touch ID, telefonul putând fi accesat doar pe baza codului PIN.

Până acum, dezactivarea autentificării pe baza amprentei se realiza în urma unui proces de durată ce presupunea accesarea meniului corespunzător din cadrul setărilor telefonului.

Noua variantă constituie o metodă mult mai rapidă și, foarte important, mai discretă, prin care poate fi dezactivat Touch ID în momentele în care utilizatorul bănuiește că ar urma să fie forțat să cedeze controlul asupra propriului telefon.

iOS 11 urmează să fie lansat în această toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
ios